meniu mobil

contact rapid
Inchide (x)
Te putem ajuta? Suna acum la 0732.528.828 sau 0751.778.785 !
Consultantii nostri sunt pregatiti sa va consilieze cu privire la alegerea produselor potrivite nevoilor dumneavoastra!

Aerofagie


Aerofagia este procesul prin care inghitim o cantitate mare de aer odata cu alimentele in timpul meselor, iar aerul inghitit este localizat in partea inferiora a esofagului sau in partea superioara a stomacului. Astfel, apare senzatia de balonare sau de stomac umflat, care este extrem de neplacuta. Exista mai multe cauze ale aerofagiei, iar una dintre acestea este pozitia nepotrivita la masa.

De asemenea, aerofagia poate fi cauzata de inghitirea unei cantitati foarte mari de alimente intr-un timp scurt, miscarile din timpul mesei, care favorizeaza patrunderea aerului in stomac, cat si consumul de bauturi carbogazoase sau guma de mestecat. Bauturile carbogazoase contin bule de gaz care favorizeaza balonarea. De asemenea, persoanele care vorbesc in timp ce mananca vor inghiti o cantitate mare de aer, care va crea simptome neplacute.

Alte cauze care determina aparitia aerofagiei sunt tulburarile functionale si anatomice ale esofagului, faringelui sau stomacului, consumul alimentelor bogate in fibre sau al celor greu digerabile, defecte ale dentitiei sau consumul unor cantitati mari de lichide in timpul meselor. Simptomele aerofagiei sunt durere, care poate fi resimtita uneori chiar in dreptul inimii, senzatia de nod in gat, balonare si dificultati de respiratie. Totodata, aerofagia poate indica anumite afectiuni, precum ulcer gastric sau litiaza biliara.

Pentru a preveni aerofagia se recomanda ca in timpul mesei sa adoptati o pozitie confortabila, sa consumati putine lichide si nu direct din sticla, cat si sa acordati o perioada de odihna dupa masa, pentru 30-60 minute.


Produse ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Aerofagie:

Pret: 31 Lei 

Aloe Vera 100 capsule


Ingrediente active:
Aloe Vera Sorg Struguri rosii Mure Cirese negre Coacaz negru Coacaz rosu Prune Mar
Pret: 95 Lei 

Red Aloe 500 ml


Ingrediente active:
Aloe Vera Struguri rosii Cirese negre Soc Prune Coacaz negru Mure Flavonoide
Pret: 23 Lei 

Carbune medicinal


Ingrediente active:
Carbune Vegetal
Pret: 44 Lei 

Carbune Medicinal Pulbere


Ingrediente active:
Carbune Vegetal
Pret: 28 Lei 

Carbune Activ


Ingrediente active:
Carbune Vegetal