meniu mobil

contact rapid
Inchide (x)
Te putem ajuta? Suna acum la 0732.528.828 sau 0751.778.785 !
Consultantii nostri sunt pregatiti sa va consilieze cu privire la alegerea produselor potrivite nevoilor dumneavoastra!

Boala Celiaca


Boala celiaca este caracterizata de o sensibilitate a intestinului subtire la gluten, astfel incat persoanele afectate nu pot tolera glutenul, proteina prezenta in aproape toate cerealele cu boabe, cu exceptia orezului si porumbului. Atunci cand o persoana cu intoleranta la gluten consuma gluten, organismul declanseaza o reactie imuna, deoarece percepe aceasta proteina ca un antigen. Din cauza reactiei alergice care este produsa in organism  in urma absorbtiei glutenului la nivelul intestinului, are loc inflamarea mucoasei intestinae si distrugerea vililor.

In urma acestei reactiei, apare malabsorbtia, deoarece organismul nu poate sa beneficieze de nutrientii necesari unei functionari optime, ceea ce duce la malnutritie. Este posibil ca boala celiaca sa fie ereditara sau sa fie cauzata de un deficit al unei enzime care digera glutenul. De asemenea, exista cercetari care arata ca poate fi cauzata de o anomalie a sistemului imunitar, din cauza careia anumite celule ataca mucoasa intestinala, atunci cand glutenul este absorbit la nivelul intestinului subtire. Cu toate acestea, cauza nu este cunoscuta cu exactitate.

Printre simptomele specifice bolii se afla dureri si distensie abdominala, flatulenta si senzatia de balonare abdominala, disconfort abdominal produs de o digestie proasta a alimentelor, scaun anormal, diaree, astenie, apetit scazut, scaderea in greutate si slabiciune musculara, varsaturi, semne de suferinta digestiva extrema la sugari si basicute pruriginoase la nivelul coatelor si genunchilor la persoanele cu dermatita herpetiforma.

De asemeena, alte simptome sunt determinata de carenta vitaminei D si a calciului. Astfel, printre simptomele bolii se afla osteoporoza si alte afectiuni osoase din cauza unei absorbtii deficitare a calciului alimentar. Alte complicatii sunt iritabilitatea la copii si depresia la adulti, tulburari de memorie si concentrare, impotenta, sterilitate, infectii respiratorii, pubertate intarziata sau absenta menstruatiilor.

Din tratamentul impotriva bolii celiace este importanta evitarea alimentelor care contin gluten, insa este recomandat ca pana la refacerea intestinului sa se evite si produsele lactate grase. De asemenea, se pot consuma alimente bogate in fibre, alaturi de vitaminele A, zinc si acid foloc, pentru a mentine sanatatea tubului digestiv.


Produse ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Boala Celiaca:

Pret: 180 Lei 

Panactive Oliven Blatt


Ingrediente active:
Frunze de maslin Dolomita Calciu Magneziu
Pret: 354 Lei 

Flavin7 Jubileum


Ingrediente active:
Flavonoide Mure Struguri rosii Cirese negre Coacaz negru Soc Prune Porumbar Siraitia Grosvenorii
Pret: 146 Lei 

All In cu Taurina


Ingrediente active:
Mar Vitamina C Coacaz negru Sorg Struguri rosii Mure Cirese negre Prune Magneziu Taurina Ceai verde Seleniu Flavonoide Calciu Vitamina B6 Zinc Vitamina E Cupru Vitamina B12 Vitamina A Vitamina B5 Vitamina B3 Vitamina B2 Vitamina B1 Fier Vitamina D3 Mangan Vitamina B7 Iod
Pret: 54 Lei 

Flavin 7 Sport B complex


Ingrediente active:
Vitamina B1 Vitamina B2 Vitamina B3 Vitamina B5 Vitamina B6 Vitamina B7 Vitamina B9 Vitamina B12 Fier Flavonoide
Pret: 45 Lei 

Vitamina D3 cu Taurina


Ingrediente active:
Vitamina D3 Flavonoide Ceai verde Taurina Mure Cirese negre Coacaz negru Coacaz rosu Sorg Prune Mar
Pret: 131 Lei 

Calciu Top Forte 100 capsule


Ingrediente active:
Calciu Magneziu Seleniu Zinc Vitamina B6 Vitamina D3 Flavonoide Struguri rosii Sorg Mure Cirese negre Coacaz negru Coacaz rosu
Pret: 31 Lei 

Aloe Vera 100 capsule


Ingrediente active:
Aloe Vera Sorg Struguri rosii Mure Cirese negre Coacaz negru Coacaz rosu Prune Mar
Pret: 20 Lei 

Fier


Ingrediente active:
Fier Flavonoide
Pret: 194 Lei 

Flavin7 500ml


Ingrediente active:
Flavonoide Resveratrol Struguri rosii Mure Cirese Coacaz negru Soc Prune Porumbar
Pret: 95 Lei 

Red Aloe 500 ml


Ingrediente active:
Aloe Vera Struguri rosii Cirese negre Soc Prune Coacaz negru Mure Flavonoide
Ingrediente ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Boala Celiaca:

Zinc
Zinc

- Intareste sistemul imunitar
- Grabeste procesul de vindecare

Seminte de in maro
Seminte de in maro

- Contin fibre care nu se absorb in intestin

Seminte de in auriu
Seminte de in auriu

- Contin fibre care nu se absorb in intestin

Seminte de in
Seminte de in

- Contin fibre care nu se absorb in intestin

Seminte de lucerna
Seminte de lucerna

- Suplimenteaza vitamina K, adesea deficitara la cei cu boala celiaca

Ulei de in presat la rece
Ulei de in presat la rece

- Necesar pentru vilii din intestine

Pulbere de lucerna verde
Pulbere de lucerna verde

- Suplimenteaza vitamina K, adesea deficitara la cei cu boala celiaca

Frunze de maslin
Frunze de maslin

- Contribuie la inlaturarea infectiei

Germeni de lucerna
Germeni de lucerna

- Suplimenteaza vitamina K, adesea deficitara la cei cu boala celiaca

Flavonoide
Flavonoide

- Intareste sistemul imunitar

Cupru
Cupru

- Necesar echilibrului zincului in organism

Vitamina B12
Vitamina B12

- Malabsorbtia vitaminei B12 duce la boala celiaca

Vitamina D3
Vitamina D3

- Ajuta la absorbtia calciului

Alte ingrediente ce pot fi folosite ca adjuvant in Boala Celiaca:

Boabe de Amaranth
Boabe de Amaranth
Quinoa Alba
Quinoa Alba
Quinoa Rosie
Quinoa Rosie
Quinoa Neagra
Quinoa Neagra
Rosii (Licopen)
Rosii (Licopen)
Capsune
Capsune