contact bioo.ro
mobile cauta
meniu mobil
logo bioo
cos cumparaturi meniu sticky cos cumparaturi meniu sticky
cauta

Amnezie


Amnezia reprezinta pierderea totala sau partiala a memoriei, atat a capacitatii de memorare a noilor informatii, cat si de reamintire a celor asimilate. Exista mai multe tipuri de amnezie, clasificate in functie de modul prin care se manifesta. Astfel, amnezia anterograda se manifesta prin imposibilitatea de a aminti evenimente recente care au avut loc dupa debutul bolii si amnezia retrograda, atunci cand pacientul isi aminteste informatii noi, insa nu le poate reaminti pe cele care s-au petrecut inaintea unei traume.

Amnezia lacunara este caracterisica starilor confuzive, situatie in care sunt dificil de reamintit perioade scurte si limitate. Amnezia globala este intalnita atunci cand se pierde memoria pentru o perioada scurta de timp, insa in totalitate. O afectiune degenerativa, precum este Alzheimer poate cauza amnezia progresiva. Exista mai multe cauze care pot determina aparitia amneziilor, precum lipsa somnului, reducerea acestuia si trezirile frecvente, depresia sau stresul, consumul de tigari, droguri sau alcool, anumite medicamente precum antidepresive, anxiolitice, antihistaminice, somnifere, tranchilizante sau antialgice.

De asemenea, amnezia poate fi cauzata de deficiente nutritionale, precum ale vitaminele B1 sau B12, cat si de lovituri care afecteaza zona capului, accidente vasculare cerebrale, dementa, tumori cerebrale, boala Creutzfeldt-Jakob cunoscuta si sub denumirea de "boala vacii nebune", boala Parkinson, afectiuni tiroidiene, tuberculoza, neurosifilis, accident ischemic tranzitor sau Boala Wilson.

Pentru diagnosticarea amneziei se vor efectua teste de memorie speciale, iar anumite teste imagistice arata daca exista traumatisme in zonele cerebrale responsabile de stocarea informatiilor.


Produse ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Amnezie:

Pret: 144 Lei 
comanda

Medicannabis Ulei 200 ml


Ingrediente active:
Vitamina E Ulei de canepa presat la rece Ulei din samburi de struguri
Pret: 136 Lei 
comanda

Myricetin


Ingrediente active:
Nuci Flavonoide
Pret: 63 Lei 
comanda

Flavin7 500 ml


Ingrediente active:
Flavonoide Resveratrol Struguri rosii/negrii Mure Cirese Coacaz negru Soc Prune Porumbar
Pret: 219 Lei 
comanda

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles