Arsura solara
Cu toate ca expunerea la soare ofera multiple beneficii, atat din punct de vedere estetic, cat si al sanatatii, expunerea prelungita poate reprezenta si un factor de risc pentru aparitia diferitelor probleme de sanatate. Astfel de probleme care apar la nivelul pielii sunt arsurile solare, care se manifesta prin dureri locale moderate, fiind arsuri de gradul I.
Semnele arsurilor solare pot fi observate la cateva ore dupa expunerea la soare si includ inrosirea pielii, durerea, iar uneori pot sa apara si basicute cu lichid, numite flictene. De asemenea, pot fi resimtite dureri de cap, stari de oboseala sau febra, iar in unele cazuri, cand sunt mai grave, arsurile solare pot fi clasificate in categoria arsurilor de gradul II si pot avea drept complicatii deshidratarea si infectiile secundare.
Arsurile solare grave pot avea ca simptome febra, voma, greata, durere de cap sau hipotensiune arteriala, iar in aceste cazuri este recomandat consultarea unui medic. Expunerea prelungita la soare poate sa determine aparitia cataractei, aparitia ridurilor premature sau a unor pete maronii pe piele, agravarea unor afectiuni precum psoriazis sau lupus eritematos si un risc crescut de instalare a cancerului de piele. In aparitia acestor probleme un rol important il detine si tipul de piele, astfel incat persoanele cu ten deschis, pistruiat, cat si cele roscate sau blonde sunt mai sensibile la radiatiile ultraviolete.
Pentru a se preveni arsurile solare, se poate reduce timpul petrecut la soare, se pot imbraca haine potrivite temperaturii mediului si se pot evita orele nerecomandate pentru plaja. Inainte de expunere este nerecomandat consumul de alcool, deoarece determina deshidratarea, insa se pot consuma morcovi pentru a proteja pielea impotriva arsurilor. Totodata, se pot calma zonele pielii afectate de arsuri prin aplicarea unor comprese, utilizarea sucului de lamaie pentru regenerarea pielii sau utilizarea unor infuzii din plante pentru masarea pielii.
Produse ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Arsura solara:
Pret: 76 Lei

Ingrediente active:
Pret: 40 Lei

Ingrediente active:
Pret: 44 Lei

Pret: 69.99 Lei

Ingrediente active:
Ingrediente ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Arsura solara
Beta-caroten
- Distruge radicalii liberi eliberati de expunerea la razele solare
- Ajuta la refacerea tesuturilor
- Grabeste procesul de regenerare
Aloe Vera
- Sub forma de gel este un remediu remarcabil de eficient pentru orice fel de arsura
- Calmeaza disconfortul, hidrateaza pielea si reduce uscaciunea
- Grabeste procesul de regenerare
Coenzima Q10
- Inlatura radicalii liberi din organism
- Creste oxigenarea celulelor
Vitamina A
- Un antioxidant care avantajeaza circulatia sanguina
- Reduce riscurile deteriorarii pielii
Vitamina C
- Necesara pentru repararea tesutului si vindecare
- Previne formarea cicatricelor
Galbenele
- Proprietati antiseptice, calmeaza durerile produse de arsuri
- Ajuta la reducerea ranilor de piele si cicatrizare
Coada calului
- Furnizeaza siliciu, necesar pentru repararea tesutului pielii
Tea Tree Ulei Esential
- Ajuta la reducerea ranilor de piele si cicatrizare
Alte ingrediente ce pot fi folosite ca adjuvant in Arsura solara:
Ulei din samburi de struguri
Ulei din seminte de bumbac