contact bioo.ro
mobile cauta
meniu mobil
logo bioo
cos cumparaturi meniu sticky cos cumparaturi meniu sticky
cauta

Ascita


Ascita este acumularea de lichid liber in cavitatea peritoneala, intalnita in cazul afectiunilor cardiace, precum insuficienta cardiaca sau percardita cronica constrictiva, cat si in cazul bolilor renale, carentiale, consumptive sau enteropatie cu pierderi de proteine. O alta cauza care determina aparitia ascitei este ciroza hepatica, iar atunci cand se instaleaza brusc, este determinata de o hemoragie digestiva superioara, consum de alcool, tromboza de vena porta sau infectii.

Persoanele afectate de ascita prezinta, de regula, dureri abdominale, senzatie de plenitudine sau dispnee, iar examenul clinic indica prezenta lichidului de ascita, doar daca acesta depasteste cantitatea de 1 litru. De asemenea, pacientii cu ascita se vor simti obositi in permanenta, vor prezenta edeme la nivelul picoarelor, dificultati de respiratie sau  scaderea cantitatii de urina eliminata.

In cazul cirozelor hepatice, ascita poate sa apara din cauza scaderii sintezei albuminei de catre ficat, dilatarea vaselor din abdomen din cauza impiedicarii scurgerii sangelui din nodulii cirotici, modificarea metabolismului hepatic al un hormoni ce determina retinerea apei in organism si scaderea consumului de proteine la bolnavul de ciroza. Se poate presupune ca o persoana sufera de ascita daca este scazuta cantitatea de urina eliminata, creste in volum abdomenul, respira cu dificultate si oboseste la efort sau in pozitia culcat, cat si daca prezinta edeme la membrele inferioase sau se confrunta cu un apetit scazut.

Printre complicatiile care pot fi determinate de ascita se afla scaderea cantitatii de urina eliminata ceea ce duce la insuficienta renala, afectiuni respiratorii, aparitia lichidului in pleura (pleurezie), encefaliopatie hepatica, hernie ombilicala si hernii in alte zone abdominale, cat si peritonita bacteriana spontana, care este infectarea lichidului abdominal.

Atunci cand lichidul de ascita nu se poate indeparta prin medicamente, starea pacientului este inrautatita si nu se poate astepta pana la scoaterea lichidului prin urina sau indiferent de cantitatea lichidului de ascita, este necunoscuta cauza acesteia, se recomanda extragerea lichidului prin paracenteza.


Produse ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Ascita:

Vitamina E


Ingrediente active:
Vitamina E Flavonoide
Pret: 51 Lei 
comanda

Rodie 100 capsule


Ingrediente active:
Seminte de rodie Acid elagic Flavonoide Struguri rosii/negrii Cirese negre Sorg Mure Coacaz negru Coacaz rosu Seminte de canepa
Pret: 120 Lei 
comanda
Pret: 104 Lei 
comanda





Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles