Astm
Astmul este o boala cronica, care afecteaza bronhiile, acestea fiind ramificatii ale traheei, responsabile de conducerea aerului catre alveolele pulmonare. Persoanele afectate de astm prezinta bronhii ingustate, ceea ce face mai dificila circulatia aerului la inspiratia, dar si la experatia. Exista mai multi factori care determina aparitia acestei afectiuni, precum contractarea fibrelor musculare din jurul bronhiilor, iritarea si congestionarea mucoasei sau acumularea de mucus anormal de vascos in interiorul bronhiei.
Persoanele cu astm se confrunta cu crize de sufocare, insotite uneori de o tuse iritanta, iar in unele cazuri respiratia poate fi putin suieratoare. La o mare parte a copiilor cu astm, cat si aproape jumatate din adulti, astmul este o alergie la anumite substante din aer, care determina inflamarea mucoasei bronhice prin vasodilatatie. Bronhiile se contracta atunci cand intra in contact cu un iritant, precum fumul de tigara, efortul fizic, stresul, infectii ale cailor respiratorii, precum guturai sau gripa, aer rece si uscat sau poluare.
Cu toate ca astmul este o afectiune cronica, un pacient cu astm se poate bucura de o viata activa si cat se poate de normala, daca isi controleaza eficient boala. Din cauza faptului ca fiecare astmatic reactioneaza la anumiti factori de risc, pentru controlarea bolii este important sa se cunoasca care este factorul declansator. Este recomandat sa consultati medicul daca nu puteti respira suficient pentru a putea merge, vorbi sau dormi, daca buzele sau unghiile sunt albastre, daca inhalatorul nu va mai ajuta sau daca simptomele se agraveaza, acestea fiind semne ca oxigenul pe care il primeste organismul este insufcient.
In unele siituatii sunt prezente simptome timpurii, care va ajuta sa descoperiti in timp util astmul, chiar daca acestea nu sunt specifice. Astfel, printre acestea se afla tulburarile somnului, sentimentul de sufocare si oboseala care nu poate fi justificata. Printre complicatiile astmului se afla bronsite cronice, pneumopatii, dilatatii bronsice, emfizem pulmonar, cord pulmonar cronic si insuficienta respiratorie.
Produse ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Astm:
Pret: 65 Lei

Pret: 400 Lei
TRANSPORT GRATUIT
Pret: 169 Lei

Ingrediente active:
- 20%
Pret: 305 Lei Pret: 245 Lei

Ingrediente active:
- 20%
Pret: 237 Lei Pret: 190 Lei

Ingrediente active:
- 11%
Pret: 100 Lei Pret: 89 Lei

Ingrediente ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Astm
Vitamina C
- Necesar protejarii tesutului pulmonar
- Impiedica infectia sa se raspandeasca
Struguri rosii/negrii
- Puternic antioxidant pentru prevenirea pericolului radicalilor liberi
- Rol de antiinflamator puternic
Vitamina B5
- Vitamina antistres necesara pentru functia glandei suprarenale
Zinc
- Poate scurta o criza de astm sau poate opri una inainte sa devina severa
Ulei de in presat la rece
- Sursa de acizi grasi esentiali necesari producerii de prostaglandine antiinflamatorii
Flavonoide
- Creste fluxul de aer si combate inflamatia
Coenzima Q10
- Are calitatea de a contracara histamina
Magneziu
- Poate stopa episodul acut astmatic crescand capacitatea vitala a plamanilor
Calciu
- Are efect de dilatare a muschilor bronhici
Seleniu
- Puternic distrugator al radicalilor liberi creati de poluanti
Pulbere Kelp
- Important pentru echilibrul cantitatilor de minerale din organism
Propolis
- Se pot face sedinte de aerosoli cu tinctura de propolis (diluat cu apa in proportie de 1:1 cate 2 sedinte a cate 5 minute/zi. Va odihniti aproximativ 20 min dupa sedinta. Cura de minim 15-30 de zile.
Echinacea
- Necesar pentru functionarea adecvata a sistemului imunitar
Alte ingrediente ce pot fi folosite ca adjuvant in Astm:
Seminte de floarea soarelui
Ulei de masline extravirgin
Pulbere de fructul pasiunii
Steroli de origine vegetala
Pudra proteica de floarea...