Bulimie
Bulimia este o tulburare de alimentatie, care se manifesta prin consum alimentar excesiv, urmat de autoprovocarea varsaturilor, pentru a controla greutatea corporala sau utilizarea laxativelor. Astfel, persoanele bulimice sunt preocupate de forma si greutatea corpului, insa simt ca nu se pot controla in fata mancarii, iar uneori consuma o cantitate mare de alimente intr-un timp foarte scurt.
Aceasta tulburare de alimentatie apare cel mai des in adolescenta tarzie sau la adultul tanar si este o afectiune cronica, care poate sa persiste si pe perioada vietii adulte. Cu toate ca nu se cunosc cauzele care determina aparitia bulimiei, este mai intalnita la persoanele care au in familie un astfel de istoric, insa poate fi cauzata si de anumite influente sociale sau din cauza unor anumitor tipuri de personalitate, care doresc sa atinga perfectiunea.
Prezinta un risc mai crescut de aparitie a bulimiei persoanele care trec prin evenimente dificile, precum divort, decesul unei persoane apropiate sau schimbarea domiciliului. Se manifesta prin episoade recurente de apetit extrem de crescut si consumul unor cantitati mari de alimente intr-un timp foarte scurt, de mai putin de 2 ore, cat si prin pierderea controlului alimentar si a cantitatii de alimente consumate. De asemenea, persoanele bulimice se confrunta si cu sentimentul de vinovatie dupa consumarea unei cantitati crescute de alimente si teama puternica de ingrasare.
In plus, bulimia este caracterizata prin autoinducerea varsaturilor, folosirea laxativelor si diureticelor sau a siropului de Ipeca pentru a provoca varsaturi dupa ingestia orala sau de efort fizic excesiv. Simptomele care pot fi asociate cu bulimia sunt depresia, tulburarile de personalitate sau abuzul de substante.
Se recomanda un consult de specialitate daca observati ca o persoana apropiata sa confrunta cu palpitatii, tahicardie sau brahicardie, retentie urinara, dureri abdominale, scaune negre cu aspect de smoala sau varsaturi sanghinolente.
Uneori provocarea varsaturilor este intalnita si atunci cand nu exista un episod de exces alimentar, deoarece prin vom sunt aliminate in sangele sistemic anumite substante chimice numite endorfine, care induc o stare de bine. Cu toate ca nu este cunoscuta o modalitate de prevenire a bulimiei, se considera ca prin urmarea unui tratament precoce, se poate incetini evolutia bolii.
Produse ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Bulimie:
Pret: 68 Lei

Ingrediente active:
Pret: 269 Lei
TRANSPORT GRATUIT
Pret: 25 Lei

Ingrediente active:
Pret: 38 Lei

Pret: 219 Lei

Pret: 33 Lei

- 20%
Pret: 104 Lei Pret: 83 Lei

Ingrediente ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Bulimie
Zinc
- Necesar in metabolismul proteinelor
- Accentueaza simtul gustului ca stimulent pentru apetit
- Combate depresia psihica si iritabilitatea
Flavonoide
- Ajuta la refacerea tesuturilor
- Antioxidant esential in formarea colagenului
Coenzima Q10
- Poate mari eficienta sistemului imunitar si imbunatateste procesele fizice si mintale
- Protejeaza miocardul si stimuleaza circulatia sangvina
Vitamina B12
- Ajuta pentru o buna digestie a alimentelor
- Inlesneste asimilarea nutrientilor, inclusiv a fierului
Vitamina D3
- Necesara ca sa asigure absorbtia calciului
- Previne uzura oaselor, care poate duce la pierderea dintilor
Vitamina E
- Ajuta la refacerea tesuturilor
- Asigura protectie antioxidanta la nivelul celulelor
Cupru
- Necesar echilibrului zincului in organism
Calciu
- Are efect calmant si inlocuieste calciul pierdut
Magneziu
- Are efect de dilatare a muschilor bronhici
Vitamina C
- Necesara pentru functionarea celulelor si glandelor
Extract din drojdie
- Sursa buna de vitamine B
Fier
- Corecteaza carentele si creste apetitul
Pulbere Kelp
- Suplimenteaza mineralele esentiale, in special iodul
Armurariu
- Ajuta la refacerea ficatului si curatarea sangelui
Seminte de trifoi rosu
- Ajuta la refacerea ficatului si curatarea sangelui