Calculi urinari
Calculii urinari sunt organominerale care se produc la nivelul caii urinare excretoare, fie din cauza tulburarilor de metabolism si a infectiilor, fie din cauza hipertiroidismului, avitaminozei A sau a unei tulburari ale unor electroliti din sange, precum calciu. Atunci cand calculii urinari se blocheaza in ureter determina aparitia colicii renale, care se manifesta prin dureri puternice, ce pot fi resimtite pe durata unor ore. In functie de compozitia chimica exista calculi oxalici, care determina litiaza oxalica, calculi urici ce cauzeaza litiaza urica si calculi fosfatici, care determina aparitia litiazei fosfatice.
Factorii de risc pentru aparitia calculilor urinari includ o alimentatie bogata in dulciuri, cartofi, spanac sau rosii, care favorizeaza precipitarea oxalatilor sau o alimentatie bogata in carne, care acidifiaza urina si determina precipitarea carbonatilor si fosfatilor. Alte cauze care determina aparitia calculilor urinari sunt osteoporoza, pierderile excesive de lichide, consumul insuficient de lichide, afectiunile renale cronice, cancerele cu metastaze osoase, administrarea pe o perioada indelungata a tratamentelor cu cortizon sau anumite defecte congenitale sau dobandite, care reprezinta in obstacol in calea urinei.
Atunci cand dimensiunea acestora este foarte mica sunt lipsiti de simptome, insa pot determina aparitia unei dureri constante care debuteaza brusc la nivelul zonei lombare, in zona abdomenului sau a organelor genitale, senzatie de greata sau voma, inapetenta, diaree sau constipatie, urinari frecvente si dureroase, transpiratie abundenta, oboseala sau aparitia sangelui in urina.
Complicatiile calculilor urinari includ un risc mai crescut pentru aparitia infectiilor urinare, agravarea unor infectii deja existente sau insuficienta renala acuta, atunci cand calculul impiedica eliminarea urinii din rinichi. Atunci cand durerea produsa de calculii urinari este ameliorata cu medicamente, sunt lipsite semnele de infectie precum febra sau frisoane, se consuma cantitati mari de lichide sau nu este prezentata senzatia de voma sau de greata, calculii urinari se pot elimina fara tratament medical. In cazul persoanelor care elimina mai multi calculi urinari prima data, iar in familia acestora exista un istoric al calculilor urinari, se recomanda un consum crescut de lichide, intre 8 si 10 pahare pe zi, alaturi de un consum crescut de fibre si consumul unei cantitati mai mici de carne de vita, pasare sau porc, pentru a preveni recurenta acestora.
Produse ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Calculi urinari:
- 20%
Pret: 208 Lei Pret: 167 Lei

Pret: 219 Lei

Ingrediente active:
Pret: 108 Lei

Pret: 64 Lei

Pret: 58 Lei
