Conjunctivita
Conjunctivita este o inflamatie a mucoasei pleoapelor, aceasta fiind tesutul subtire situat in fata posterioara a pleoapelor, care este responsabil de apararea si mentinerea umeda a globului ocular. Cauzele care determina aparitia conjunctivitei sunt infectia cu virusuri sau cu bacterii, precum sunt chlamydia sau gonoreea, cat si alergenii, cum ar fi praful, fardurile, polenul sau lentilele de contact. De asemenea, poate fi cauzata de factori iritanti, precum sampoane, praf, gaze sau fumul de tigara.
In cazul conjunctivitei de cauza infectioasa, aceasta se poate transmite de la o persoana la alta, insa fara sa creeze complicatii grave daca este tratata precoce. Persoanele care sufera de conjunctivita pot prezenta hiperemia conjunctivala, care este inrosirea mucoasei conjunctivale, secretie verzuie si groasa aparuta la nivelul ochiului, secretia alb-galbuie la radacina genelor si coltul ochiului in special dupa somn, prurit conjunctival, vedere incetosata, sensibilitate crescuta la lumina sau arsuri oculare.
Conjunctivita bacteriana debuteaza acut, cu bilateralizare in 24-48 de ore, iar cea virala este cauzata de regula de adenovirus. De asemenea, conjunctivita este o afectiune care se vindeca fara tratament dupa o anumita perioada de timp, insa exista si forme de conjunctivita care se pot agrava si care determina aparitia complicatiilor, precum tulburari de vedere. In cazul conjunctivitei infectioase, este redus riscul aparitiei acestora prin respectarea unei igiene corespunzatoare, iar pentru a se preveni cea alergica se recomanda evitarea expunerii la alergenii care provoaca boala.
Pentru a se preveni si ameliora simptomele conjunctivitei, se recomanda protejarea ochilor impotriva prafului si a iritantilor externi, prin utilizarea ochelarilor de protectie si de soare, utilizarea picaturilor special concepute pentru mentinerea globului ocular umed, evitarea folosirii produselor cosmetice, precum farduri, de catre persoanele mai sensibile si utilizarea corecta a lentilelor de contact.
Produse ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Conjunctivita:
Pret: 76 Lei
Pret: 400 Lei
TRANSPORT GRATUIT
Pret: 200 Lei
TRANSPORT GRATUIT
Ingrediente active:
Pret: 64 Lei
- 20%
Pret: 107 Lei Pret: 86 Lei
Ingrediente ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Conjunctivita
Fenicul
- Bun pentru orice iritatie a ochilorsau pentru inflamatii
- Ceaiul poate fi folosit si pentru curatarea ochilor
Vitamina C
- Ajuta la cresterea imunitatii, deosebit de importanta in conjunctivita obisnuita virala
Vitamina A
- Ajuta la cresterea imunitatii, deosebit de importanta in conjunctivita obisnuita virala
Luteina
- Apara ochiul de inflamatii ulterioare, sustine procesul de regenerare
Zinc
- Creste eficienta sistemului imunitar
Galbenele
- Ceaiul de galbenele poate fi folosit pentru comprese aplicate pe zona ochilor
Musetel
- Ceaiul de musetel este indicat pentru comprese
Alte ingrediente ce pot fi folosite ca adjuvant in Conjunctivita: