Diaree
Diareea este o afectiune intalnita des la copii, dar si la adulti, care se manifesta prin materii fecale cu consistenta moale sau apoasa frecvente. Aceasta apare atunci cand se modifica tranzitul intestinal, atat in cazul in care incetineste si favorizeaza inmultirea bacteriilor daunatoare, cat si in cazul in care se accelereaza si este impiedicata astfel absorbtia corecta a apei si a nutrientilor. De asemenea, diareea este cauzata si de inflamarea mucoasei intestinale, atunci cand prin mucoasa intestinala se secreta cantitati prea crescute de apa si de electroliti sau cand in intestine sunt acumulate substante care leaga apa.
Diareea poate fi acuta sau cronica. Forma acuta este cauzata de o bacterie, virus sau parazit, iar cea cronica este cauzata de cele mai multe ori de o afectiune inflamatorie a intestinului. Alte cauzei ale diareei pot fi alergiile alimentare, diabetul zaharat, anumite tipuri de cancer, hiperteroza si consumul excesiv de alcool. Cu toate ca uneori diareea este privita cu ingrijorare, aceasta contribuie la apararea organismului, deoarece favorizaza eliminarea toxinelor care determina inflamatia mucoasei gastrice si intestinale.
In aceasta situatie este recomandat sa se astepte cateva zile, pentru a trece de la sine diareea inainte de a administra medicamente antidiareice, pentru a nu impiedica detoxifierea gastrica si intestinala. Atunci cand diareea persista pentru mai mult de doua zile si este insotita de febra ridicata si crampe abdominale, se recomanda un consult medical. De asemenea, este recomandat sa vizitati medicul daca prezentati icter, organism slabit sau prezenta de mucus si puroi in sange.
Totodata, persoanele care se confrunta cu diaree trebuie sa consume cat mai multe lichide si in special lichide clare, precum zeama supei de gaina. In plus, este indicat sa se evite consumul anumitor medicamente, precum paine sau produsele de panificatie obtinute din faina integrala, fulgii de ovaz si porumb, prunele, perele sau merele. In schimb, pot fi consumate alimentele usor digerabile, chiar si atunci cand diareea s-a oprit. In primele 24 de ore de la disparitia diareei, este bine a se consume doar banane, mere, paine prajita si orez fiert, deoarece banele asigura necesarul de potasiu pentru reglarea echilibrului hidric.
De asemene, fibrele sunt de un real folos in combaterea diareei, deoarece acestea stimuleaza tranzitul intestinal si nu irita intestinele. Se poate reveni la dieta normala treptat, dupa disparitia in totalitate a simptomelor.
Produse ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Diaree:
- 20%
Pret: 208 Lei Pret: 167 Lei

Ingrediente active:
- 27%
Pret: 79 Lei Pret: 58 Lei

Ingrediente active:
- 20%
Pret: 237 Lei Pret: 190 Lei

- 40%
Pret: 170 Lei Pret: 102 Lei

Pret: 109 Lei

Pret: 58 Lei

Ingrediente active:
Pret: 100 Lei

Pret: 66 Lei

Ingrediente active:
Pret: 66 Lei

Ingrediente active:
Ingrediente ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Diaree
Pulbere Kelp
- Inlocuieste mineralele pierdute prin diaree
Usturoi
- Ucide bacteriile si parazitii, intareste imunitatea
Calciu
- Inlocuieste calciul pierdut din organism, ajuta la formarea scaunului
Vitamina E
- Apara membranele celulei care acopera peretii colonului
Zinc
- Ajuta la repararea tesuturilor afectate ale tractului digestiv si imbunatateste reactia sistemului imunitar
Seminte de Schinduf
- Lubrifiaza intestinele si scade febra
Ghimbir
- Elimina crampele si durerile abdominale
Grapefruit
- Are proprietati antiparazitice
Nalba
- Ajuta la calmarea stomacului si atenueaza problemele intestinale
Salcie
- Calmeaza tractul digestiv
Alte ingrediente ce pot fi folosite ca adjuvant in Diaree:
Ziziphy (Ziziphus Jujuba)
Frunze de Nelumbo nucifera