Infectie Helicobacter Pylori
Infectia cu Helicobacter pylori apare in urma colonizarii bacteriene a stomacului sau a portiunii initiale a intestinului subtire si este intanita la aproximativ jumatate din populatia globului. Aceasta infectie se manifesta prin durere, voma, greata, balonare, scadere in greutate, erecutatii dese, durerere sau arsuri abdominale, cu toate ca la majoritatea persoanelor infectate nu sunt prezentate simptome. Aparitia acestei infectii este determina de o bacterie care este transmisa de la o persoana la alta prin contact direct cu saliva sau cu materii fecale.
De asemenea, aceasta bacterie se poate transmite prin surse de apa care sunt tratate insuficient, ia dupa ce este ingerata, patrunde in organism si ajunge in tubul digestiv. Din cauza enzimei pe care aceasta bacterie o produce, poate supravietui acidului clorhidric din tubul digestiv,. spre deosebire de alte bacterii. Astfel, se recomanda sa vizitati medicul imediat ce prezentati simptome precum dificultati de inghitire, scaun negru cu sau fara urme de sange, varsatura neagra sau cu sange, cat si durere abdominala persistenta si accentuata.
Copiii sunt cei mai afectati de infectia cu Helicobacter pylori, iar printre factorii de risc sunt viata in mediile aglomerate, cat si viata in tarile aflate in curs de dezvoltare sau alaturi de o persoana infectata, un alt factor de risc fiind lipsa unei surse de apa potabila. Persoanele care sufera de aceasta infectie pot prezenta diferite complicati, precum cancer gastric, deoarece infectia cu Helicobacter pylori este un factor de risc pentru aparitia cancerelor gastrice. Alte complicatii pot fi ulcerele stomacului si intestinului subtire, fiind o principala cauza a acestora, cat si inflamatia mucoasei gastrice.
Daca este diagnosticata devreme infectia cu Helicobacter pylori pot fi prevenite complicatiile pe care le poate produce. Pentru a se preveni aceasta infectie se recomanda evitarea consumului de carne insuficient preparata termic, cat si spalarea suficienta a fructelor si legumelor. De asemenea, cand exista banuieli asupra unei astfel de infectii,se poate face un test de sange, iar dupa terminarea tratamentului, este recomanda o retestare dupa sase-opt luni, deoarece bacteria poate sa ramana in organism, chiar daca s-a urmat un tratament.
Produse ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Infectie Helicobacter Pylori:
Pret: 411 Lei
Pret: 86 Lei
Pret: 46 Lei
Ingrediente active:
- 23%
Pret: 171 Lei Pret: 131 Lei
Pret: 76 Lei
Ingrediente active:
- 20%
Pret: 187 Lei Pret: 150 Lei
TRANSPORT GRATUIT