Insomnie
Insomnia este o tulburare a somnului, care se manifesta prin dificultatea de a adormi sau de a mentine somnul, ceea ce determina scurtarea duratei somnnului sau profunzimea acestuia. Este intalnita la toate persoanele, indiferent de varsta, insa sunt mai afectate femeile decat barbatii. Tipurile de insomnie cu care ne putem confrunta sunt fie insomnia de inductie, atunci cand nu putem sa adormim, fie somnul cu intermitente, situatie in care adormim, ne trezim si adormim din nou sau trezirea precoce, atunci cand dormi bine, insa ne trezim prea devreme.
De asemenea, insomniile pot fi tranzitorii, cand sunt trecatoare, intalnite de exemplu la persoanele care calatoresc foarte mult sau la cele care lucreaza in ture, insomniile intermitente, care se repeta la intervale neregulate sau cele cronice, cand va confruntati cu dificultati de adormire sau de mentinerea somnului cateva nopti in fiecare saptamana, de cateva luni. In ceea ce priveste cauzele insomniilor, exista peste 80 de cauze, precum tulburari anxioase, depresie, schimbari de fus orar sau de orar de munca, afectiuni cardiace, tumori, boli pulmonare, afectiuni endocrine sau cele care provoaca dureri, cat si consumul de energizante, cafea sau bauturi alcoolice.
Alte cauze ale insomniilor sunt stresul, stilul de viata nepotrivit, administrarea somniferelor pe o perioada indelungata sau sedentarismul. O alta cauza este oprirea respiratiei, numita apnee, care apare in timpul somnului si poate afecta atat copii, cat si adultii. Pentru a se preveni sau ameliora insomnia se recomanda sa mergeti la culcare in fiecare seara la aceeasi ora, cat si sa efectuati exercitii fizice dupa masa de pranz sau sa va treziti la aceeasi ora dimineata, indiferent de durata somnului. De asemenea, se recomanda reducerea somnului din perioada zilei, cat si consumul de cafea, ciocolata, alcool sau tutun, in special seara. In plus, servirea meselor copioase seara este nerecomandata.
Insomnia poate afecta viata pacientilor si poate determina aparitia unui randament scazut la serviciu, cat si a starilor de nervozitate, iritabilitate sau oboseala. De asemenea, persoanele insomniace se confrunta cu oboseala, concentrare redusa si pierderea memoriei pe termen scurt sau lung, iar in unele cazuri poate duce la aparitia depresiei. Daca se iau masuri pentru a trata insomnia, prin modificarea stilului de viata, problemele pe care aceasta tulburare de somn le produce pot fi prevenite.
Produse ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Insomnie:
Ingrediente active:
- 20%
Pret: 237 Lei Pret: 190 Lei

Ingrediente active:
- 11%
Pret: 100 Lei Pret: 89 Lei

Pret: 85 Lei

Pret: 400 Lei
TRANSPORT GRATUIT
Pret: 46 Lei

Pret: 145 Lei

Ingrediente active:
Pret: 33 Lei

Pret: 86 Lei

Pret: 59 Lei

Ingrediente active: