Leucemie
Leucemia sau cancerul de sange este caracterizata de cresterea si multiplicarea anormala a numarului de leucocite din organism si poate fi acuta sau cronica. Daca la o persoana sanatoasa, celulele albe, responsabile de protejarea organismului impotriva infectiilor, cresc si se multiplica in functie de necesitatile organismului, la persoanele cu leucemie, sunt produse mult mai multe astfel de celule, care functioneaza necorespunzator. Printre simptomele cele mai frecvent intalnite ale leucemiei se afla febra si frisoanele, infectii dese, oboseala continua si senzatia de slabire, pierderea nedorita in greutate, sangerari sau invinetiri usoare, transpiratie in exces in special pe perioada noptii, mici puncte negre pe piele, durere si sensibilitate osoasa sau noduri limfatice umflate, cat si ficat si splina marite.
Cauzele care determina aparitia leucemiei sunt necunoscute, insa apare in urma combinarii unor factori exteriori cu cei genetici. Atunci cand unele celulele din sange sufera mutatii la nivelul ADN-ului, este determinata cresterea si multiplicarea rapida a celulelor, care continua sa creasca chiar daca in mod normal ar trebui sa moara. Din cauza faptului ca odata cu trecerea timpului aceste celule vor depasi numarul celulelor sanatoase, este determinata aparitia leucemiei.
Exista mai multe tipuri de leucemie, precum leucemia acuta, care este caracterizata de celule ale sangelui anormale si imature, care isi indeplinesc functiile normale, insa se multiplica rapid, iar boala se agraveaza cu rapiditate. Leucemia cronica se manifesta prin multiplicarea mai lenta a celulelor imature, care isi mai pot indeplini functiile normale pentru o lunga perioada de timp. In functie de celulele sangelui care sunt afectate, exista leucemie limfoida, care afecteaza celulele limfoide ce formeaza tesutul limfatic, acesta fiind tesutul care alcatuieste sistemul imunitar al organismului. Leucemia mieloida afecteaza celulele mieloide, care dau nastere celulelor rosii si albe din sangele nostru.
Printre factorii de risc care determina aparitia leucemiei se afla expunerea la substante chimice, precum benzenul sau la radiatie, dezechilibrele sangelui, afectiuni genetice precum sindromul Down, chimioterapia sau radioterapia, fumatul cat si un istoric familial de leucemie. Diagnosticarea are loc de obicei in urma analizelor de sange, fara sa existe vreun simptom, insa daca prezentati simptome, trebuie sa urmati o examinare fizica, alaturi de analize de sange sau biopsie. Pentru a putea face fata mai bine tratamentului, este bina sa inlaturati stresul si sa dedicati timp pentru a va relaxa, cat si sa continuati activitatile pe care le desfasurati inainte, pentru a fi in continuare persoane active.
Produse ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Leucemie:
Pret: 65 Lei
Pret: 219 Lei
- 21%
Pret: 1270 Lei Pret: 998 Lei
TRANSPORT GRATUIT
Pret: 134 Lei
- 20%
Pret: 560 Lei Pret: 450 Lei
TRANSPORT GRATUIT
Pret: 45 Lei
Pret: 126 Lei
Ingrediente ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Leucemie