contact bioo.ro
mobile cauta
meniu mobil
logo bioo
cos cumparaturi meniu sticky cos cumparaturi meniu sticky
cauta

Miopie


Miopia este un defect al vederii, care apare in urma unei modificari a globului ocular si se manifesta prin vederea neclara a obiectelor aflate la distanta. Daca la persoanele cu un glob ocular normal, acesta este rotund, la cele cu miopie are o forma asemanatoare unui ou, motiv pentru care lumina nu se focalizeaza pe retina, ci in fata ei. De cele mai multe ori miopia se mosteneste, astfel incat daca unul sau ambii parinti sufera de miopie, copilul poate deveni miop. Potrivit cercetatorilor, acest defect al vederii este intalnit la persoanele care folosesc pentru o perioada indelungata vederea de aproape.

Exista si cazuri rare de miopie, fie atunci cand aceasta apare in urma altor boli sau situatii patologice, precum nasterea prematura, miopia instalata brusc, din cauza altor afectiuni, precum diabetul zaharat netratat sau miopia patologica, aceasta fiind o afectiune caracterizata de dezvoltarea anormala a polului posterior al globului ocular. In unele cazuri, poate fi cauzata de anumite afectiuni oculare, precum cataracta. Printre factorii de risc ai miopiei se afla sexul, astfel incat femeile dispun de un risc mai mare decat barbatii, cat si un istoric familial de miopie.

In functie de valoarea dioptrica, miopia este clasificata in miopie mica, atunci cand valoarea este pana la 3 dioptrii, miopie medie, daca valoarea atinge 4/6 dioptrii si mare daca valoarea este peste 6 dioptrii. Simptomele miopiei sunt dificultati in vederea obiectelor situatie la distanta, cat si reducerea performantelor scolare sau sportive. Cu toate ca nu poate fi vindecata, se pot utiliza lentilele corectoare sau se poate apela la interventia chirurgicala, pentru a restabili vederea.

Exista trei tipuri de interventie chirurgicala pentru corectarea miopiei, precum keratectomia fotorefractiva, care este aplicata la formele usoare de miopie, heratotomia radiala, care este si cea mai riscanta si LASIK, care este si cea mai moderna. Aceasta poate fi aplicata tuturor formelor de miopie, pentru a favoriza restabilirea vederii. Cu toate ca nu poate fi prevenita, se recomanda realizarea a cat mai multor activitati in aer liber cu scopul de a evita suprasolicitarea vizuala, alaturi de folosirea ochelarilor de citit, dar si a picaturilor oculare. In plus, cercetarile efectuate arata ca lumina naturala contribuie la prevenirea si ameliorarea miopiei.



Produse ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Miopie:

Optilidolin


Ingrediente active:
Afine Acerola Pudra de Chlorella Spirulina Galbenele Ginkgo biloba Porumb
Pret: 200 Lei 

TRANSPORT GRATUIT
comanda

Crystal Complex Visio 100 cps


Ingrediente active:
Afine Vitamina C Zinc Vitamina E Cupru Luteina Beta-caroten
Pret: 115 Lei 
comanda

Biostem


Ingrediente active:
Spirulina Pudra de Chlorella MSM Pulbere Gheara Matei Gheara Diavolului Echinacea Ganoderma lucidum Astragalus Aloe Ferox Coada calului Soc Urzica alba Alga AFA Mesteacan Alga calcaroasa (Calcareum) Glucozamina
- 20%
promotie
Pret: 560 Lei 
Pret: 450 Lei 

TRANSPORT GRATUIT
comanda
Pret: 145 Lei 
comanda

Flavin7 500 ml


Ingrediente active:
Flavonoide Resveratrol Struguri rosii/negrii Mure Cirese Coacaz negru Soc Prune Porumbar
Pret: 219 Lei 
comanda

Ingrediente ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Miopie



Vitamina A
Vitamina A

- Necesara formarii pigmentului si pentru un bun echilibru al fluidului intraocular

Luteina
Luteina

- Necesara pentru toate afectiunile oculare

Alte ingrediente ce pot fi folosite ca adjuvant in Miopie:

Afine
Afine
Barberries (Coarne)
Barberries (Coarne)
Vitamina E
Vitamina E
Dovlecei
Dovlecei





Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles