contact bioo.ro
mobile cauta
meniu mobil
logo bioo
cos cumparaturi meniu sticky cos cumparaturi meniu sticky
cauta

Pitiriazis versicolor


Pitiriazisul versicolor este o infectie a pielii, situata la nivelul spatelui, pieptului, partii superioare a bratelor, umerilor, regiunii anghinale si a trunchiului, care se manifesta prin modificarea culorii pielii in zonele afectate. Leziunile cauzate de aceasta infectie sunt albe in zonele expuse, maroniii sau rosu-maronii in zonele acoperite, netede cu margini bine delimitate, de cele mai multe ori unite, situatie in care formeaza pete intinse, la inceput avand un diametru de 3-4 milimetri si fara sa faca cruste, decat daca sunt frecate. Factorii de risc cunoscuti constau in expunerea la un mediu caracterizat de caldura si umiditate excesiva, deoarece acesta determina multiplicarea fungului Pityrosporum Orbiculare, care se gaseste in mod normal pe piele.

Confirmarea diagnosticului de pitiriazis versicolor se face prin efectuarea unui examen micologic, care indica prezenta fungului Pityrosporum. Cu toate ca aceasta infectie nu este contagioasa, fungul care o produce se multiplica mai mult la anumite persoane si poate sa reapara de mai multe ori pe perioada vietii, daca intalneste conditiile favorabile.

Din fericire, la 1-2 luni de la inceperea tratamentului modificarile observabile la nivelul pielii dispar, iar in cele mai multe cazuri, pentru vindecare este suficient tratamentull local. Este recomanda ca lenjeria de corp si de pat sa se strerilizeze prin fierbere si calcare, iar in formele cronice ale infectii si in cele recidivante, se pot administra solutii antifugice.

De asemenea, este inalnita cel mai des la adolescenti si la adultii tineri, insa mai rar apare si la copii sau chiar si la sugari. Este important ca dupa vindecare sa se continue tratamentul pentru o perioada de inca sapte zile, pentru a evita aparitia recidivelor.


Produse ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Pitiriazis versicolor:

Aloe Gel


Ingrediente active:
Aloe Vera
Pret: 100 Lei 
comanda

Crema Crystal 25 g


Ingrediente active:
Galbenele
Pret: 40 Lei 
comanda

Medicannabis Ulei 200 ml


Ingrediente active:
Vitamina E Ulei de canepa presat la rece Ulei din samburi de struguri
Pret: 136 Lei 
comanda

Zinc Natural


Ingrediente active:
Drojdie de bere Zinc
Pret: 33 Lei 
comanda

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles