contact bioo.ro
mobile cauta
meniu mobil
logo bioo
cos cumparaturi meniu sticky cos cumparaturi meniu sticky
cauta

Polineuropatie


Polineuropatia apare atunci cand sunt afectati simultan mai multi nervi periferici care au localizari diferite si care poate fi atat acuta, cat si cronica. Din cauza faptului ca poate afecta toate cele trei tipuri de fibre care formeaza nervicii periferici, precum fibrele vegetative, motore si senzitive, determina aparitia unor simptome motorii, vegetative sau senzitive. Cauzele care determina aparitia polineuropatiei acute sunt infectiile cu bacteriile care produc exotoxine, afectiunile autoimune, precum este sindromul Guillain-Barre, cancerul, anumite substante toxice si metalele grele, cat si administrarea unor medicamente, precum sunt antibioticele, chimioterapeuticele, antiepilepticele sau sedativele.

Polineuropatia cronica poate fi cauzata de abuzul de alcool, diabet, insuficienta hepatica, hipotiroidismul, anumite deficiente nutritionale precum este deficitul de tiamina, anemia pernicioasa, insuficientele hepatice si renale, ingestia excesiva a vitaminei B6 sau unele tumori, precum sunt cele pulmonare. Polineuropatiile acute se pot manifesta prin pareza in membrele inferioare, care evolueaza rapid, astfel incat poate afecta membrele superioare sau chiar nervii cranieni.

Polineuropatiile cronice se manifesta de obicei prin parestezii, arsura sau senzatie de intepare, insa in cazul acestor polineuropatii este afectata mai rar capacitatea motorie. Din cauza faptului ca la anumite polineuropatii cronice sunt afectati si nervii autonomi, este posibil sa apara simptome precum constipatii sau disfunctii sexuale sau vezicale.

In tratarea polineuropatiilor, este importanta atat ameliorarea simptomelor, precum amorteli sau durere neuropata, cat si indepartarea bolii care a cauzat polineuropatia. In cazul polineuropatiilor ereditare, se recomanda exercitii fizice, care contribuie la cresterea fortei musculare, cat si exercitii de rezistenta si de crestere a flexibilitatii. Printre cele mai potrivite sporturi sunt aerobicul, ciclismul si inotul. In plus, sunt de un real sprijn dispozitivele ortopedice ajutatoare, care asigura o crestere a mobilitatii pacientilor.


Produse ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Polineuropatie:

Resveratrol


Ingrediente active:
Radacina de Polygonum cuspidatum
- 25%
promotie
Pret: 114 Lei 
Pret: 85 Lei 
comanda

RQ Imuno


Ingrediente active:
Echinacea Astragalus Papaya Pudra de Chlorella Cuisoare Turmeric Gheara Matei Soc Frunze de maslin Ginseng Siberian
Pret: 400 Lei 

TRANSPORT GRATUIT
comanda
Pret: 43 Lei 
comanda

Medicannabis Ulei 200 ml


Ingrediente active:
Vitamina E Ulei de canepa presat la rece Ulei din samburi de struguri
Pret: 136 Lei 
comanda
Pret: 118 Lei 
comanda

GlucoNature


Ingrediente active:
Salvie Pulbere de Gynostemma Senna obstusifolia Angelica sinensis Astragalus Seminte de lotus Pulbere de Reishi Castravete amar
Pret: 108 Lei 
comanda

Genacol


Ingrediente active:
Colagen Vitamina C

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles