Reflux gastroesofagian
Refluxul gastro-esofagian este cauzat de refluxul acidului din stomac, care ajunge in esofag si irita mucoasa esofagiana, motiv pentru care determina aparitia eructatiilor, regurgitatiilor, durerilor in piept sau a arsurilor. Alte simptome includ senzatia de nod in gat, raguseala, tuse seaca, dificultate de inghitire, iar senzatia de arsura apare la de obicei la 1-2 ore dupa masa si poate sa dureze pana la cateva ore, in cazul unei forme severe a bolii. Cauza acestei boli consta in mentinerea pentru o perioada indelungata a sfincterului esofagian interior deschis, acesta fiind valva ce desparte esofagul interior de stomac, care se inchide pentru cateva secunde in timpul inghitirii.
Exista si alimente care favorizeaza relaxarea sfincterului, ceea ce duce la aparitia refluxului, precum cafeaua, menta, ciocolata, ceapa sau alimentele bogate in zahar. Totodata, exista si alimente care produc arsuri esofagiene ale esofagului care este deja iritat, printre aceste alimente aflandu-se citricele, produsele din rosii sau condimentele. In plus, consumul de alcool, tutun sau administrarea anumitor medicamente determina aparitia refluxului gastro-esofagian, alaturi de modificarile hormonale din timpul sarcinii.
Daca simptomele specifice bolii de reflux gastro-esofagian sunt prezentate rar, acestea nu sunt cauzate de aceasta problema de sanatate, decat in cazul in care au o frecventa mai mare decat de doua ori pe saptamana. Factorii care cresc riscul de aparitie a bolii de reflux gastro-esofagian sunt fumatul, diabetul zaharat, obezitatea, golirea intarziata a stomacului, afectiune de tesut conjunctiv, hernia hiatala, astmul sau sindromul Zollinger Ellison. In unele situatii, poate duce la aparitia unor complicatii, precum ulcer esofagian, cauzat de o rana profunda a mucoasei esofagiene sau ingustarea esofagului, care determina dificultati de inghitire.
Este esential pentru pacientii cu reflux gastro-esofagian sa isi echimbe stilul de viata si sa mentina o greutate corporala normala, sa evite hainele stramte care pot produce presiune la nivel abdomenului, sa evite alimentele si bauturile ce pot cauza arsuri, precum prajelile, ceapa sau usturoiul, cat si sa evite fumatul. Acesta scade presiunea si abilitatea sfintectului esofagian inferior de a functiona normal.
Produse ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Reflux gastroesofagian:
Pret: 46 Lei

Ingrediente active:
- 27%
Pret: 79 Lei Pret: 58 Lei

Ingrediente active:
- 20%
Pret: 237 Lei Pret: 190 Lei

Ingrediente active:
- 11%
Pret: 100 Lei Pret: 89 Lei

Pret: 136 Lei

Pret: 33 Lei

Pret: 89 Lei

Ingrediente active:
Ingrediente ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Reflux gastroesofagian
Fenicul
- Ajuta pentru o buna digestie a alimentelor
- Actioneaza ca un tampon care opreste arsurile gastrice
Seminte de Fenicul
- Ajuta pentru o buna digestie a alimentelor
- Actioneaza ca un tampon care opreste arsurile gastrice
Ghimbir
- Ajuta pentru o buna digestie a alimentelor
- Actioneaza ca un tampon care opreste arsurile gastrice
Nalba
- Ajuta pentru o buna digestie a alimentelor
- Actioneaza ca un tampon care opreste arsurile gastrice
Papaya
- Ajuta la calmarea durerilor pentru ca are efect antiinflamator
Vitamina B12
- Ajuta pentru o buna digestie a alimentelor
Calciu
- Mineral cu efect alcalin care se combina cu acidul din stomac
Magneziu
- Mineral cu efect alcalin care se combina cu acidul din stomac
MSM Pulbere
- Calmeaza hiperaciditatea fara sa deregleze echilibrul normal acid-alcalin
Aloe Vera
- Ajuta la vindecarea tractului intestinal
Musetel
- Calmeaza iritatia de la nivelul esofagului
Lemn dulce
- Calmeaza arsurile la stomac si esofag
Alte ingrediente ce pot fi folosite ca adjuvant in Reflux gastroesofagian: