contact bioo.ro
mobile cauta
meniu mobil
logo bioo
cos cumparaturi meniu sticky cos cumparaturi meniu sticky
cauta

Tinitus Acufenee


Acufenele sau tinitus reprezinta o senzatie de zgomot in ureche, cap sau in jurul capului, insa fara sa fie prezenta o sursa externa de zgomot. Daca tinitusul persista, poate semnala prezenta surditatii de receptie de tip senzorial, insa daca este moderat, cu o durata de cateva minute, poate sa apara si la persoanele cu o functie auditiva normala, fara sa aiba o semnificatie patologica. Acufenele apar atunci cand celulele urechii interne nu functioneaza corespunzator si transmit impulsuri electrice interpretate gresit de catre creier, ca fiind sunete.

De asemenea, acufenele pot afecta atat o ureche, cat si pe ambele, iar cea mai serioasa forma este cea manifestata prin sunete joase si reduse. In aceasta situatie, pacientul constientizeaza sunetele chiar si atunci cand incearca sa doarma si nu este nicio sursa externa de zgomot. Uneori acufenele pot fi insotite de diferite simptome, precum tumefactie sau caldura la nivelul urechii, eritem, cefalee, febra, durere la nivelul urechii, ameteala, secretii auriculare sau slabiciune.

Una dintre cele mai comune cauze ale acufenei consta in expunerea la sunete puternice, iar aproximativ 90% dintre pacienti prezinta in nivel scazut al auzului cauzat de zgomotul puternic. Prezinta un risc mai crescut de aparitie a acestei senzatii de zgomot in ureche persoanele care lucreaza in constructii, ca dulgheri sau muzicienii rock. Alaturi de expunerea la zgomote puternice, acufenele pot fi cauzate de infectii ale urechii, leziuni ale nervilor auditivi din urechea externa, prezenta corpilor straini in urechi si in cazuri mai rare existenta unei tumori benigne a nervului optic.

Exista si anumite afectiuni care pot cauza acufene, precum otita media, boala lui Meniere, care se manifesta prin cresterea volumului de lichid din canalul urechii externe, ceea ce duce la surditate, cat si hipertensunea arteriala, diabetul zaharat, afectiunile tiroide sau traumatismele la nivelul gatului sau capului. Agravarea acufenelor este favorizata de consumul de tutun, alcool, droguri, cafeina, cat si de stres, oboseala sau alimentatia nepotrivita.Ingrediente ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Tinitus AcufeneeVinpocetina
Vinpocetina
Radacina de Polygonum...
Radacina de Polygonum multiflorum

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles