contact bioo.ro
mobile cauta
meniu mobil
logo bioo
cos cumparaturi meniu sticky cos cumparaturi meniu sticky
cauta

Varicela


Varicela este o afectiune acuta contagioasa, cauzata de virusul varicelo-zosterian, acesta fiind responsabil atat de aparitia varicelei, cat si a infectiei recurente herpes zoster. Transmiterea se realizeaza pe cale respiratorie, prin contactul direct cu picaturile de secretie nazofaringiana sau prin obiectele proaspat infectate. Boala se manifesta prin aparitia unor bubite, asemanatoare celor produse de intepatura de tantar, care se maresc si se transforma in basicute cu lichid, pentru ca in final sa formeze cruste, atunci cand sunt aproape de vindecare.

Din cauza faptului ca virusul devine contagios inca din prima zi de la aparitia eruptiei si dureaza circa 6 zile dupa ultimul val eruptic, contagiozitatea este extrem de crescuta. De asemenea, se recomanda evitarea ruperii veziculelor, deoarece lichidul acestora contine virusul varicelo-zosterian, care poate fi raspandit altor persoane. In unele cazuri, varicela poate duce la aparitia unor complicatii, precum meningita, encefalita, pneumonie, cicatrici, infectii ale urechii sau suprainfectarea bacteriana a bubitelor.

In organismul persoanelor care s-au confruntat cu varicela ramane inactiv virusul varicelo-zosterian, iar in anumite conditii se poate reactiva, ceea ce determina aparitia Zonei Zoster sau a Herpesului Zoster. Acesta este mai intalnit la persoanele cu varste de peste 60 de ani si la cele care au facut varicela sub varsta de 18 luni. Pentru tratarea varicelei se recomanda izolarea la domiciliu a pacientului pentru o perioada de 8-14 zile, pana la disparitia veziculelor si crustelor, alaturi de o alimentatie sanatoasa si un consum crescut de apa, supe, sucuri naturale de fructe si ceaiuri.

Prevenirea varicelei este posibila prin izolarea copiilor bolnavi, evitarea contactului cu persoanele bolnave si vaccinarea impotriva acestei afectiuni. In cazul varicelei congenitale, a carei infectie se produce in timpul sarcinii, aceasta poate fi prevenita prin vaccinarea femeilor care nu au suferit de varicela.


Produse ce pot fi folosite ca adjuvant pentru Varicela:

Pret: 76 Lei 
comanda

Crema Crystal 25 g


Ingrediente active:
Galbenele
Pret: 40 Lei 
comanda

Crema Beta Caroten 127 ml


Ingrediente active:
Beta-caroten Vitamina A
Pret: 44 Lei 
comanda

Crystal Complex Immuno 100 cps


Ingrediente active:
Vitamina C Ganoderma lucidum Echinacea Usturoi Flavonoide Resveratrol Struguri rosii/negrii Sorg Mure Cirese negre Coacaz negru Coacaz rosu Prune
Pret: 99 Lei 
comanda

Ingrediente ce pot fi folosite ca adjuvant pentru VaricelaEchinacea
Echinacea
Frunze de maslin
Frunze de maslin

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles