contact bioo.ro
mobile cauta
meniu mobil
logo bioo
cos cumparaturi meniu sticky cos cumparaturi meniu sticky
cauta
Bioo.ro pe Facebook
Info Promotii
Stai la curent cu Promotiile bioo.ro

Adresa E-mail:


Noni sau Morinda Citrifolia


Noni sau Morinda Citrifolia

Noni reprezinta un fruct tropical care cu ajutorul proprietatilor sale medicinale sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri.
Planata Noni cunoscuta sub denumirea stiintifica Morinda Citrifolia, mai poate fi gasita si sub denumirea de dud Indian, nunaakai, mengkudu, dud de plaja sau fructe de branza, creste pe un copac vesnic verde si poate ajunge pana la 1 kilogram in greutate si se gaseste in Asia, India, Polinezia, Hawaii, Peru, Polinezia si Tahiti.
Noni reprezinta o sursa bogata in carbohidrati si fibre, din care fructele au un continut foarte ridicat de proteine, iar pulpa fructului noni este folosit pentru prepararea sucului de noni in care gasim cantitati importante de vitamna A, C, proxeronina, enzyme, aligoelemente, fier si niacin. Pulpa frunctului noni nu are in compozitia sa grasimi, insa contine peste 150 de substante nutritive.
Planta Noni este utila in diabet, datorita prezentei fitosterolilor, ajuta la stimularea sistemului imunitar prin normalizarea activitatii limfocitelor B si T, a celulelor limfocitare si macrofagelor.
Planta Noni contine minerale, aminoacizi si vitamine, avand efect antiinflamator si antialergic. Fructele Noni au in compozitia sa substante active care regenereaza, energizeaza celulele si cresc producerea de endorfina. Planata Noni stimuleaza activitatea hipofizei oferind o stare de bine, ajutand la producerea de oxid de azot, oxid nitric cu efect relaxant, antiseptic, dilateaza si da elasticitate vaselor sanguine, previne cheagurile, are efect antioxidant si rezolva problemele cardiovasculare.
Efectele benefice analizate stiintific la planata Noni sunt:
-    Efecte anticanceroase;
-    Efecte antioxidante;
-    Efecte antiaterogene
-    Efecte antibiotic;
-    Efecte anti-dependente.
Prin urmare, Planata Noni ajuta la transmiterea influxului nervos, ajuta la refacerea neuronilor, fiind foarte utila pentru persoanele care au avut accidente vasculare cerebrale. Noni contine alcaloidul proxeronina care pe parcurs devine xeronina ce imbunatateste absorbtia alimentelor si functionarea proteinelor, ajuta structura oaselor, a pielii si in acelasi timp regleaza metabolismul.
Noni este numit si planta care ucide durerea, datorita faptului ca in caz de dureri de cap si junghi intercostal, reduce durerea.
In frunzele de noni se afla acid ursonic, care este folositor pentru cancerul pulmonar, previne cariile si ajuta in acelasi timp la formarea oaselor.
Contraindicatiile sunt:
-    Hiperpotasemia – persoanele cu insuficienta renala sau hiperpotasemie, trebuie sa evite consumul cantitatilor mari de noni deoarece au un continut foarte mare de potasiu;
-    Toxicitatea hepatica;
-    Interactiunile cu medicamentele.
Desi exista dovezi putine cu privire la efectectele benefice care stau la baza preparatelor de noni, reprezinta un reper de incredere pentru populatie.

Produse asociate cu acest articol:
Noni Bionatura
Noni Original Integral
Noni Juice Tahiti 100% organic

Ingrediente asociate cu acest articol:
Noni
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles