Retete Savormatic
10 Retete Delicioase pe care le puteti gati cu ajutorul dispozitivului de gatit - SAVORMATIC
1. Tartă Quiche cu şuncă şi caşcaval (4 porţii)Ingrediente:
- 1 Aluat
fraged congelat;
- 4 ouă;
- 200 g şuncă mărunţită;
- 250 ml lapte;
- 25 ml smântână;
- 200 g
brânză;
- Emmental rasă;
- Sare și piper.
Mod de preparare:
- Aşezaţi pe suprafaţa de bază a Savormatic aluatul fraged.
- Puneţi ouăle, laptele, smântâna, sarea și piperul într-un
castron.
- Amestecaţi cu un mixer şi adăugaţi brânza rasă şi şunca
tocată.
- Turnaţi amestecul în crustă.
- Închideți capacul și gătiţi timp de 30 minute.
2. Pui Burritos (2 porţii)
- 2 piepturi de pui medii
- 1 ardei mare verde
- 1 ardei roşu mare
- 1 ceapă mare
- 4 împachetări sau tortilla
- Sare, piper și ulei de măsline virgin
Mod de preparare:
- Tăiaţi legumele și sotaţi-le în ulei pe suprafaţa de sus timp de 15 minute.
- Tăiaţi carnea de pui şi prăjiţi cu legumele timp de 5 minute. Adăugați sare și piper, după gust.
- Umeziți împachetările în apă și puneți-le pe suprafaţa de jos până se rumenesc.
- Umpleți împachetări cu carnea de pui și legumele sauté, rotiţi-le și lăsați-le pe suprafaţa de jos. Închideți capacul lui Savormatic timp de câteva secunde.
3. Somon cu sparanghel (4 porţii)
- 4 file-uri de somon
- 1 mănunchi de sparanghel verde
- 1 ceapă
- Semințe de susan crude
- suc de lămâie
- Sare și ulei de măsline virgin
Mod de preparare:
- Gătiţi sparanghelul pe suprafaţa de sus, timp de 5 minute.
- Totodată, sotaţi ceapa feliată pe suprafaţa de jos, timp de 10 minute.
- Asezonaţi somonul curăţat și puneți-l pe placa de sus, cu un strop de suc de lămâie.
- Când somonul se face, presăraţi-l cu semințele de susan.
- Așezați somonul pe o farfurie, cu ceapa pe partea de sus și sparanghelul pe margine.
4. Four Seasons Pizza (4 porţii)
- 1 Aluat fraged congelat
- 120 g sos de roșii
- brânză Mozzarella
- ciuperci
- măsline verzi
- Prosciutto
- vinete
- oregano
Mod de preparare:
- Așezați aluatul fraged pe suprafaţa de jos.
- Mărunţiţi toate ingredientele și aşezaţi-le pe crustă. Se presară oregano.
- Închideți capacul și gătiţi timp de 30 minute.
5. Plăcintă cu mere (4 porţii)
- 1 Aluat fraged congelat
- 2 mere
- 50 g unt
- Scorţişoară şi zahăr brun
Mod de preparare:
- Aşezaţi aluatul fraged pe suprafaţa de bază a Savormatic
- Ungeţi cu unt întreaga crustă.
- Decojiţi și feliaţi merele și puneți-le pe crustă.
- Presăraţi zahărul brun şi scorţişoara.
- Închideți capacul și gătiţi timp de 30 minute.
6. Plăcintă cu brânză (8 porţii)
- 350 g cremă de brânză
- 4 ouă
- 1 iaurt simplu
- 300 ml lapte
- 250 ml lapte condensat
Mod de preparare:
- Folositi un mixer pentru a amesteca toate ingredientele într-un castron.
- Puneți hârtie pergamentă pe suprafaţa de jos.
- Turnaţi amestecul pe suprafaţă.
- Închideți capacul și gătiţi timp de 45 minute.
7. Paella (2 portii)
- 250 g orez
- 3 roșii (zdrobite)
- 100 g carne de pui
- 150 g legume congelate pentru paella
- 1/2 lingură boia de ardei
- 1 lingură șofran
- Apă, sare și ulei de măsline virgin
Mod de preparare:
- Prăjiţi puiul pe suprafaţa inferioară până ce puiul devine maro auriu.
- Adăugați legumele și sotaţi-le timp de 3 minute.
- Adăugați boia de ardei și roșiile zdrobite. Amestecaţi și sotaţi timp de 2 minute.
- Adăugați apă, șofran și sare, în această ordine. Cantitatea de apă ar trebui să e de trei ori cantitatea de orez.
- Distribuiți orezul uniform pe suprafaţa de jos, închideți capacul și gătiţi timp de 20 minute.
8. Prăjiturele de ciocolată (6 prăjiturele)
- 60 g unt moale
- 60 g făină
- 60 g de zahăr
- Extract de vanilie-1 linguriţă
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1 linguriţă drojdie
- 1 lingură apă
- 1 cană (120 ml) de lapte
- 1 cană (120 ml) pudră de cacao
- 2 ouă
- sare
Mod de preparare:
- Preîncălziți Savormatic.
- Amestecaţi făina, praful de copt, drojdia și cacao. Adăugați un vârf de cuțit de sare.
- În alt castron, amestecaţi untul și zahărul până când veți obţine o cremă nă, fără cocoloașe. Apoi adăugaţi ouăle și extractul de vanilie.
- Adăugaţi făina, bicarbonatul de sodiu și amestecul a pudră de cacao în castron și adăugaţi şi laptele. Adăugați apa și amestecaţi, până când amestecul este omogen.
- Distribuiți amestecul în forme individuale de prăjituri. Nu umpleţi formele mai mult de 3/4.
- Așezați formele în Savormatic, închideți capacul și coaceţi timp de 15 minute.
9. Crêpes cu şuncă şi caşcaval (4 porţii)
- 120 g făină
- 1 pahar de lapte
- 1 lingură de unt
- Suncă artă, în felii sau cuburi
- Brânză tartinabilă sau feliată
- 2 ouă
- sare
Mod de preparare:
- Se amestecă ouăle, făina, untul și laptele până când veți obţine un amestec cremos neted, uniform. Adăugați un vârf de cuțit de sare.
- Distribuiți amestecul pe toată suprafaţa de bază a Savormatic. Când marginea este maro aurie, puteți întoarce crep şi gătiţi pe cealaltă parte.
- Acoperiţi jumătate din crep cu șuncă și brânză după gustul dumneavoastră.
- Împăturiţi și lăsaţi în tigaie până se rumeneşte.
10. Pui curry (4 porţii)
- 1⁄2 kg. piept de pui
- 1⁄2 ceapă, cuburi
- 1⁄2 litru de lapte sau smântână
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri făină
- 3 linguri sos curry
- piper negru
- sare
Mod de preparare:
- Tăiaţi cuburi pieptul de pui sotaţi-l pe suprafaţa de bază a Savormatic. Sare si piper dupa gust.
- Scoateți carnea de pui și lăsaţi un pic de ulei pe suprafaţa de bază. Adăugați ceapa și sotaţi.
- Adăugați făina la ceapă. Adăugați laptele foarte încet, astfel încât să se amestece bine.
- Adăugați curry și amestecaţi bine toate ingredientele. Închideți capacul și gătiţi timp de câteva minute.
- Adăugați carnea de pui amestecului, închideți capacul și gătiţi timp de 7 minute.
Speram sa va bucurati de aceste retete delicioase si daca vreti sa achizitionati sau sa aflati mai multe despre dispozitivul de gatit SAVORMATIC - click aici, iar daca doriti sa aflati mai multe despre dispozitivul de gatit CU PIATRA SAVORMATIC - click aici!