Acid hialuronic

Acidul hialuronic este o molecula care se gaseste in organismul nostru intr-o concentratie mai mare la nou-nascuti si mai mica, odata cu inaintarea in varsta. Este prezenta in special in cartilaje si piele si are capacitatea de a atrage si retine o mare cantitate de apa, fiind apreciat atat pentru stimularea formarii de colagen, cat si pentru faptul ca ajuta la stimularea secretiei de acid sinovial, ce mentine sanatatea articulatiilor.
Dupa ce a fost descoperit in urma cu circa 60 de ani, este extras din creasta de cocos sau conceput prin fermentatie de catre bacterii in laborator, pentru a putea fi utilizat in scop terapeutic si a beneficia de proprietatile sale curative. De asemenea, acidul hialuronic este tolerat de orice tip de piele si este un eficient antirid, care ajuta la prevenirea imbatranirii tenului si ajuta la catifelarea si hidratarea pielii.
Fiind molecula cu cea mai mare capacitate de retentie a apei, acidul hialuronic este apreciat pentru proprietatile sale antioxidante, regenerante si de protejare a tesuturilor. Totodata, s-a dovedit faptul ca acidul hialuronic contribuie la accelerarea procesului de cicatrizare a ranilor si de estompare a cicatricilor, motiv pentru care este utilizat cu succes in industria farmaceutica.
Datorita faptului ca este gasit in mod natural in piele, injectarea cu acid hialuronic nu este daunatoare si se practica pentru a conferi volum buzelor, a indeparta ridurile si cearcanele sau pentru a estompa cicatricile. Daca este injectat in piele, atrage moleculele de apa si hidratateaza in profunzime portiunea respectiva a pielii, pentru a indeparta ridurile si alte imperfectiuni.
In acelasi timp, acidul hialuronic este apreciat pentru efectele sale de protejare a articulatiilor si de crestere a vascozitatii lichidului sinovial, motiv pentru care ajuta la mentinerea elasticitatii cartilajelor. Prin folosirea acidului hialuronoc, se formeaza un strat transparent protector si elastic la nivelul pielii, ce actioneaza atat la nivelul tesuturilor, cat si la nivelul articulatiilor.
Din nefericire, la varsta de 40 de ani, formarea de acid hialuronic din organism este redusa in proportie de 50%, ceea ce duce la aparitia afectiunilor articulare. Astfel, posibilitatea de a se produce acest acid in mod natural si de a putea fi utilizat pentru a mentine sanatatea organismului, fara sa ne expunem vreunui risc, creste speranta persoanelor care cu afectiuni ale articulatiilor de a se putea insanatosi.
Astazi este un ingredient important atat in produsele de ingrijre a pielii si pentru a trata diferite afectiuni ale articulatiilor, cat si in oftalmologie, pentru transplantul de cornee, galucom sau cataracta. In plus, acest acid poate sa retina pana la sase litri de apa per gram, iar alaturi de proprietatile sale de mentinere a sanatatii oaselor, este folosit si pentru a fortificarea sistemului imunitar.
Recomandari produse care contin Acid hialuronic, promotii si informatii
Vita Crystal

Hyaluron Collagen de la Vita Crystal este un produs conceput pe baza de acid hialuronic si colagen, pentru a mentine elasticitatea cartilajelor si a articulatiilor, cat si pentru a pastra prospetimea tenului. Actioneaza asupra pastrarii starii de hidratare si elasticitate a tenului si a tesutului conjunctiv si mentine vascozitatea lichidului sinovial. De asemenea, sustine si creste elasticitatea si rezistenta diferitelor tipuri de tesuturi....
Bioelemente

Suplimentul nutritiv Reverse Anti Rid de la Bioelemente sustine sanatatea pielii si stimuleaza regenerarea celulelor acesteia. Dispune de un puternic efect antioxidant, contribuie la eliminarea radicalilor liberi si impiedica aparitia semnelor imbatranirii tesuturilor. De asemenea, se recomanda folosirea acestui produs pentru a stimula sinteza de colagen si a mentine elasticitatea fibrelor de colagen. Furnizeaza pielii nutrientii necesari...
Vita Crystal

- 12 %
Actafarm

Equilibra

Vita Crystal

- 20 %
Tiens

Vita Crystal

Equilibra

- 20 %
Vita Crystal

Equilibra

- 20 %
Modern Herbals

Equilibra

Equilibra

Forte Pharma

Germ Pharm

Equilibra

- 20 %
Vita Crystal

TRANSPORT GRATUIT
561 Lei
449 Lei
Telestore

TRANSPORT GRATUIT
219 Lei
Bioterapeutic

- 9 %
Hyllan Pharma

Equilibra

- 20 %
Vita Crystal

TRANSPORT GRATUIT
561 Lei
449 Lei
- 9 %
MyElements

- 50 %
Titan Gel

TRANSPORT GRATUIT
155 Lei
78 Lei
Acid hialuronic poate fi folosit ca adjuvant pentru:
Afectiuni Dermatologice, Afectiuni Oftalmologice, Arsuri, Artrita, Artroza, Coxartroza, Glaucom, Guta,
Descrierea generala a acidului hialuronic.
Acidul hialuronic este o substanta produsa in mod natural de catre organismul nostru, care ajuta la mentinerea pielii hidratate. Acest acid este un glicozaminoglican nesulfatat, care este distribuit pe scara larga la nivelul intregului corp in tesuturile epiteliale, conjunctive si neurale. Acidul hialuronic este unul dintre principalele componente ale matricei extracelulare si contribuie semnificativ la migrarea si proliferarea celulelor. O persoana are in medie aproximativ 15 grame de acid hialuronic in corp, din care o treime este utilizata si inlocuita zilnic.
Straturile pielii sunt sustinute in partea de jos prin coloane de fibre formare in cea mai mare parte de colagen. Aceasta retea de fibre formeaza buretele molecular cunoscut sub numele de tesut conjunctiv. Acidul hialuronic este o substanta vascoasa, care ajuta la lubrifierea articulatiilor si la sustinerea formei lor.
Actiunile benefice ale acidului hialuronic oferite organismului:
1. Sustine sanatatea pielii si supletea acesteia.
Aproximativ jumatate din acidul hialuronic din corpul dumneavoastra este prezent la nivelul pielii, ce are rolul de a sustine umiditatea pielii. Cu toate acestea, procesul natural de imbatranire si expunerea la soare, fum de tutut si poluare, pot contribui la reducerea cantitatii de acid hialuronic din piele. Administrarea unor suplimente ce au in compozitia lor acid hialuronic, contribuie la reducerea acestui declin, oferind organismului cantitati optime din aceasta substanta.
O piele hidratata in mod corespunzator ajuta la reducerea aspectului ridurilor. In momentul aplicarii topice a acidului hialuronic la nivelul pielii, acesta are posibilitatea de a ameliora roseata, dermatita si liniile fine de expresie.
2. Acidul hialuronic este un bun adjuvant in grabirea procesului de cicatrizare a ranilor.
Aceasta substanta ajuta in procesul de refacere a ranilor intr-un mod mai rapid, gratie capacitatii sale de a ameliora inflamatiile si semnalizeaza corpul pentru a construi mai multe vase de sange la nivelul zonei afectate.
Acidul hialuronic poseda efecte antibacteriene, ajutand la scaderea riscului de infectie, atunci cand acesta este aplicat la nivelul ranilor deschise.
3. Amelioreaza durerile articulare.
La nivelul articulatiilor regasim acid hialuronic, ce ofera lubrifiere optima oaselor. Atunci cand acestea sunt corespunzator lubrifiate, durerile articulare nu sunt resimtite la nivelul corpului. Suplimentele alimentare ce au in compozitia lor acid hialuronic, ajuta persoanele cu osteoartrita, o afectiune articulara degenerativa ce duce la uzura si ruperea articulatiilor pe parcursul timpului.
4. Simptomele refluxului acid pot fi ameliorate cu ajutorul acidului hialuronic.
Cand apare reflux acid, continutul stomacului dumneavoastra este regurgitat in gat, provocand durele si deteriorare la nivelul captuselii esofagului. Acidul hialuronic poate fi un bun adjuvant in calmarea captuselii afectate a esofagului si la grabirea recuperarii acestuia.
5. Acidul hialuronic amelioreaza uscarea ochilor si disconfortul.
Gratie calitatii acidului hialuronic de a mentine umezeala, acesta poate fi un bun adjuvant in ameliorarea uscaciunii ochilor. Picaturile oftalmologice ce contin acid hialuronic sunt frecvent utilizate in timpul interventiilor chirurgicale pentru a ameliora inflamatiile si pentru a accelera procesul de inchidere si cicatrizare al ranilor.
6. Sustine sanatatea osoasa.
Doua studii au constatat ca suplimentele cu acid hialuronic pot ajuta la incetinirea ratei pierderii osoase in cazul sobolanilor cu osteopenie, prima faza a pierderii osoase care precede osteoporoza. Studiile cu tuburi de testare au aratat, de asemenea, ca dozele ridicate de acid hialuronic pot creste activitatea osteoblastelor, celule responsabile de constructia tesutului osos nou.
7. Poate preveni durerea de la nivelul vezicii urinare.
Aproximativ 3-6% dintre femei pot avea cistita interstitiala, ce provoaca durere abdominala si sensibilitate. In timp ce cauzele acestei afectiuni sunt necunoscute, s-a constatat ca acidul hialuronic contribuie la ameliorarea durerii si frecventei urinare asociate cu aceasta conditie.
Spune-ti parerea despre Acid hialuronic, adauga comentariu, contribuie la forum cu opinia ta