contact bioo.ro
mobile cauta
meniu mobil
logo bioo
cos cumparaturi meniu sticky cos cumparaturi meniu sticky
cauta

Angelica sinensis


Angelica sinensis
Trimite link prin:   trimite sms SMS   trimite whatsapp WhatsApp

Descriere si raspandire
 Angelica - Specie ierboasa bianuala sau perena, extrem de viguroasa, inalta de 1 - 1,5 m, in forma de tufa; partea subterana (singura oficinala) este un rizom lung pana la 10 cm si gros de cca 5 cm, napiform din care se formeaza radacini adventive lungi. 

Angelica - Frunzele sunt penat sectate, lungi pana la 60 - 90 cm.
 Angelica - Florile sunt grupate in umbele mari, globuloase, cu 20 - 40 umbele mai mici, tot globuloase. Florile de tipul 5 au corola din cinci petale alb-verzui sau galbui. Frunctele achene elipsoidale. 

Angelica - Raspandire: Europa Centrala si Siberia, in Irlanda, Scotia, Olanda in special.
In prezent, se cultiva in numeroase tari europene. In tara noastra, in flora spontana este specie ocrotita de Legile de protejare a naturii, din cauza exploatarii nerationale, intense.


Recomandari produse care contin Angelica sinensis, promotii si informatii


- 25 %
reducere
Synergy Plant
AstragalSinergic, Synergy Plant

         175 Lei      132 Lei
reducere
-25%
AstragalSinergic, Synergy Plant

AstragalSinergic, Synergy Plant


AstragalSinergic, Synergy Plant reprezinta un supliment alimentar, cu un complex de ingredinete active 100% naturale, recomandat pentru reducerea stresului oxidativi si inhibarea actiunii radicalilor liberi la nivel celular, precum si pentru consilidarea sistemului imunitar.Beneficii AstragalSinergic, Synergy Plant:Sustine sistemul imunitar, deoarece are abilitatea de a controla celulele Th 1 si Th2, care regleaza raspunsurile imunitare ale...


25% Reducere

175 Lei 132 Lei


comanda
- 34 %
reducere
Darmaplant
GlucoNature

TRANSPORT GRATUIT
         180 Lei      118 Lei
- 26 %
reducere
Maraton Forte
Ladies Dream

         31 Lei      23 Lei
Beacons Pharmaceuticals
NurAID 2 MLC 901

                              2520 Lei
- 30 %
reducere
Telom-R
Telom-R Fertilitate Femei

         95.5 Lei      67 Lei

Angelica sinensis poate fi folosit ca adjuvant pentru: Anorexie, Artrita reumatoida,

Compozitie chimica
 Rizomii si radacinile contin 0,5 -1,5 % ulei esential format in special din monoterpene formate din betafelandrene alfa-pinere, pentadecanolid, furanocumqrine si derivati cumarinici (ostol, ostenol, angelica etc.); acid oxipentadicilic, pinene, acid valerianic, o sesquiterpena si p-cimol; acid angelic, gume, ceruri, tanin, substante amare, amidon si umbeliferoza, un monogalatozid al zaharozei, fructoza, glucoza etc. Continutul in ulei esential este conditionat de provenienta si altitudine care influenteaza favorabil atat componenta, cat si continutul substantelor active.

Utilizari traditionale
 In medicina noastra traditionala radacina de Angelica are si conotatii de legenda. Haiducul Pintea Viteazul purta la el, pe langa merinde, si o sticla de palinca care continea radacina de Angelica si frunze si flori de Fierea-pamantului, care-i dadeau puteri deosebite si-l aparau de toate bolile.
 Este o planta cunoscuta inca din Antichitate. In medicina traditionala, se recomanda in numeroase afectiuni: in anorexie, in tratamentul isteriei, in boli reumatismale, nevralgii, in astenii etc.
 Este utilizata si in medicina veterinara.

Actiune biologica
 Printre actiunile principale, mentionam: antispastic, colagog, carminativ diuretic, diaforetic si tonic amar. Produsele obtinute din radacini s-au dovedit a avea actiune antibacteriana asupra Mycibacterium avium si actiune antifungica. S-a mai demonstrat ca Angelicina are actiune relaxanta asupra muschilor netezi.
 Atragem atentia in mod deosebit sa nu se utiizeze preparate de orice fel obtinute din partile aeriene sau din fructele plantei, deoarece contin cantitati mari de furanocumarine fotoxice si nu aduc nici un beneficiu fitoterapeutic pentru organism.

Efecte secundare
 Desi in radacini se gasesc cantitati mai mici de furanocumarine, pentru persoanele sensibile la razele solare, in special la UV, poate produce reactii dermice.

Utilizarea in timpul sarcinii si alaptarii
 Nu se recomanda.
 Nu se cunosc interactiuni cu alte medicamente.


Spune-ti parerea despre Angelica sinensis, adauga comentariu, contribuie la forum cu opinia ta


Nume (ex. Maria P. sau Pseudonim):


Mesaj (minim 20 de caractere):
Telefon (nu va fi publicat):


Mail (nu va fi publicat):


Nota:
oncoforte
Angelica sinensis
Branduri cu produse ce contin Angelica sinensis
Bioo.ro pe Facebook
Info Promotii
Stai la curent cu Promotiile bioo.ro

Adresa E-mail:


Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles