Cimbrul este o planta aromatica utilizata in bucatarie pentru a conferi un gust placut preparatelor culinare, dar si in scop medicinal, pentru a preveni si trata numeroase afectiuni. Astfel, acesta este utilizat inca din vremea Greciei antice si era considerat un simbol al curajului, motiv pentru care inainte de lupta soldatii faceau baie in cimbru.
Astazi cimbrul este apreciat pentru calitatile sale de ameliorare a afectiunilor respiratorii si de mentinere a starii de sanatate, iar utilizarea sa este indicata in aromaterapie, in cazul persoanelor care se confrunta cu afectiuni pulmonare. Prin folosirea sa este favorizata digestia alimentelor grele, sunt ameliorate durerile de burta, iar datorita continutului crescut de antioxidanti, neutralizeaza radicalii liberi.
Totodata, cimbru dispune de thymol, care protejeaza si creste cantitatea de grasime sanatoasa existenta in membrana celulara. Aceasta planta aromatica se poate folosi atat proaspata cat si uscata, in preparate culinare din carne tocate, carnati, fasole, mazare sau omlete.
Afectiune | Cum actioneaza Cimbru pentru fiecare afectiune |
---|---|
Amigdalita | - Alina febra, durerile de cap si durerea |
Bronsita | - Intareste tesutul pulmonar |
Carii si afectiuni dentare | - Antiseptic natural care reduce nivelul bacteriilor din gura |
Osteoporoza | - Poate inhiba reducerea masei osoase care conduce la osteoporoza |