Clorofila este substanta care confera plantelor culoarea verde si este un compus unic, ce se remarca prin beneficiile sale pentru sanatatea organismului uman. Actioneaza ca un antioxidant puternic, este un eficient detoxifiant si antiinflamator si este importanta pentru mentinerea sanatatii colonului. Cercetarile arata ca poate distruge genele responsabile de aparitia cancerului, datorita unui derivat al sau, numit clorofilina, prin care impiedica formarea celulelor canceroase.
In compozitia clorofilei se afla vitaminele A, C, E, care ajuta la ameliorarea inflamatiilor din organism. Contribuie la indepartarea metalelor grele din corp si este antiseptica, motiv pentru care indeparteaza respiratia urat mirositoare, cat si mirosul neplacut al corpulului. Este eficienta pentru a creste imunitatea organismului, iar clorofilina ajuta la cresterea numarului si activitatii celulelor B si T, importante pentru apararea organismului impotriva infectiilor.
Clorofila are o structura moleculara asemanatoare cu a hemoglobinei, aceasta fiind substanta responsabila cu transportul oxigenului in organism. Consumul clorifilei furnizeaza organismului o cantitate bogata de vitamina K, acid folic, calciu, proteine si fier. Contribuie la reglarea tranzitului intestinal si combate Candida albicans. Datorita efectului puternic antioxidant, protejeaza celulele impotriva deteriorarii produse de radicalii liberi.
Prin continutul bogat in magneziu, clorofila ajuta la reconstruirea si reimprospatarea celulelor rosii. Consumul de clorofila curata ficatul de intoxicatia cu medicamente sau cu alcool. De asemenea, este o substanta recomandata pentru refacerea muschilor si imbunatateste sanatatea organismului.