Cornus mas este un arbust cunoscut sub denumirea populara ce corn, ale carui fructe, coarnele, sunt o sursa bogata de vitamine si minerale. Utilizate atat in bucatarie, pentru a prepara siropuri, compoturi, lichioruri, marmelade, vinuri sau dulceturi, cat si in scop terapeutic, coarnele sunt fructe de culoare rosie, al caror gust este dulce-acrisor.
Coarnele contin o concentratie bogata de nutrrienti, printre care se remarca vitamina C, vitamina A, calciu, tanin, potasiu, vitamina B, vitamina PP, glucide, saruri minerale, caroten, acizi organici si pectine. Se pot folosi pentru a creste pofta de mancare la copii, cat si pentru proprietatile terapeutice antidiareice, cicatrizante, dezinfectante si astringente.
Proprietatile hemostatice ale fructelor de cornus mas ajuta la oprirea hemoragiilor nazale, iar aceste fructe se pot folosi atat intern, cat si extern, pentru a preveni si ameliora afectiunile.
Alaturi de utilizarea acestora in bucatarie si in scop terapeutic, coarnele se mai folosesc pentru a extrage pectina.