Boldo este un arbore cunoscut si sub denumirea de Peumus boldus si de generatii frunzele acestui copac au fost cultivate si uscate, fiind folosite pe scara larga, gratie numeroaselor beneficii pe care le poseda. In compozitia frunzelor de Boldo regasim compusi antioxidanti, precum limoneul , cumarina, camoforul si beta-pineul.
Fitochimicalele sunt compusi antioxidanti puternici gasiti in frunzele de Boldo care ajuta la prevenirea si ameliorarea unor afectiuni ale organismului uman. Antioxidantii din frunzele de Boldo pot contribui la reducerea leziunilor induse de radicalii liberi asupra celulelor si ADN-ului, frunzele de Boldo au proprietati diuretice, laxative, antibiotice si antiinflamatoare.
Printre avantajele de sanatate ale frunzelor de Boldo se numara capacitatea sa de a detoxifia ficatul, de a imbunatati calitatea intestinului si a sistemului digestiv, de a stimula sistemul imunitar si de a ajuta la scaderea in greutate.
Prin promovarea unui intestin sanatos si scaderea toxicitatii de la nivelul organismului, frunzele de Boldo pot ajuta la imbunatatirea metabolismului, ceea ce conduce la pierderea in greutate.
Cea mai faimoasa utilizare a frunzelor de Boldo este actiunea sa de detoxifiere a organismului prin stimularea functiei hepatice, subtierea sangelui si reducerea prezentei cheagurilor de sange.
De asemenea, studiile au constatat ca frunzele de Boldo sporesc eficienta digestiva, in acelasi timp ameliorand constipatia si excesul de flatulenta.
Gratie efectelor antimicrobiene si antivirale, fac din frunzele de Boldo un adjuvant pentru stimularea sistemului imunitar.
Cercetarile arata ca diversi antioxidanti din compozitia frunzelor de Boldo pot ameliora inflamatia cronica, cat si cea acuta de la nivelul organismului.