Melasa

Malasa este considerata o alternativa sanatoasa pentru zahar si este un sirop de culoarea caramelului, ce se obtine in timpul prelucrarii sfeclei sau a trestiei de zahar. Aceasta a fost conceputa pentru prima data in Insulele Caraibe, iar astazi este folosita la scara larga in tari precum Thailanda, Taiwan, India sau Brazilia. In compozitia sa se afla substante nutritive benefice, precum mineralele calciu, magneziu, mangan, cupru, potasiu, fier, fosfor, crom si sodiu, alaturi de vitamina B 6, riboflavina si tiamina.
De asemenea, melasa este o sursa bogata de antioxidanti, ce asigura protectie organismului impotriva afectiunilor cauzate de radicalii liberi, iar datorita continutului crescut de cupru, ajuta la formarea celulelor rosii din sange si creste imunitatea organismului. In acelasi timp, melasa dispune de un indice glicemic scazut si stimuleaza metabolismul lent al glucozei si carbohidratilor, pentru a fi necesara o productie mica de insulina. In acest fel, este de un real sprijin persoanelor cu diabet.
In bucatarie melasa se poate adauga in produsele de patiserie pentru indulcirea acestora, insa se utilizeza si pentru hrana animalelor, datorita faptului ca este o sursa bogata de crom, iar melasa din sfecla este folosita pentru ingrasaminte. Astfel, posibilitatile de utilizare a melasei sunt variate.
Recomandari produse care contin Melasa, promotii si informatii
Ingredientul Melasa poate fi folosit ca adjuvant in urmatoarele afectiuni
Afectiune |
Cum actioneaza Melasa pentru fiecare afectiune |
Anemie | - Contine fier si vitamine B esentiale
|
De asemenea ingredientul Melasa poate fi folosit ca adjuvant si pentru:
Acnee, Afectiuni Dermatologice, Cancer, Constipatie, Diabet, Migrene, Obezitate, Osteoporoza,
Spune-ti parerea despre Melasa, adauga comentariu, contribuie la forum cu opinia ta