Mierea de albine este un aliment dulce, considerata un super-aliment, care se remarca prin continutul crescut de nutrienti esentiali, precum aminoacizi, vitamine, acizi organici, minerale, enzime, antioxidanti si bioflavonoizi. Atunci cand este consumata, sunt furnizati organismului cei mai buni nutrienti pe care albina i-a obtinut de la floarea de unde a cules nectarul. Astfel, aceasta este cel mai puternic energizant natural cunoscut pana in prezent, iar substantele pe care le contine se pot absorbi cu usurinta de catre organism.
Tipuri de miere:
Miere de salcam
Miere de tei
Miere de zmeura
Miere de flori de munte
Miere de mana
Antioxidantii continuti de miere ne ajuta sa luptam eficient impotriva afectiunilor, precum a celor cardiace sau a cancerului. Este suficient sa consumati doua lingurite de miere pe zi, pentru a furniza organismului antooxidantii necesari. De asemenea, unele studii efectuate arata ca exista anumite tipuri de miere ce contribuie la inhibarea cresterii si dezvoltarii celulelor canceroase. Apisan Forte contine miere pura, neprocesata termic ceea ce permite mentinerea tuturor proprietatilor benefice.
Conform unui studiu elvetian, mierea este bogata in carbohidrati si are un indice glicemic scazut, motiv pentru care elibereaza incet glucoza in sange, spre deosebire de cele cu un indice glicemic crescut, care nu pot fi consumate de catre persoanele cu diabet. In urma unui studiu s-a aratat ca mierea favorizeaza hipoglicemia, astfel incat produce scaderea nivelului de zahar din sange si este recomamdata persoanelor cu diabet.
Datorita faptului ca in compozitia ei se afla peste 430 de substante organice beneficie organismului, este recomandata impotriva a numeroase afectiuni si ajuta la imbunatatirea starii de sanatate. Poate fi consumata de catre atleti pentru a le imbunatati performantele, deoarece mentine nivelul de zahar din sange scazut si ajuta la refacerea muschilor, cat si la restaurarea glicogenului dupa efort fizic.
Gratie proprietatilor ei sedative, ajuta la eliminarea durerilor si poate fi utilizata in toate afectiunile care se manifesta prin durere. Persoanelor care sufera de obezitate le este recomandat sa consume miere in loc de zahar, datorita efectului ei de a regla metabolismul glucidelor. Mierea ajuta si persoanelor care se confrunta cu tulburari ale somnului, datorita efectului de stimulare a triptofanului, ce este substanta responsabila de somn.
Mierea este in acelasi timp un eficient antialergen, ce poate fi consumat si de catre persoanele care prezinta alergie la polen, pentru a ameliora simptomele. Datorita faptului ca in compozitia ei se afla laptisor de matca, mierea furnizeaza organismului estrogeni importanti pentru fixarea calciului in oase, ceea ce ajuta la ameliorarea osteoporozei.
Folosita pentru ingrijirea tenului, mierea hraneste pielea iritata si uscata, iar indiferent de tipul de ten, se poate face in fiecare saptamana o masca cu miere, pentru a beneficia de efectele sale anti-imbatranire. O masca cu meire ajuta la indepartarea ridurilor si catifeleaza si hidrateaza pielea in profunzime, pentru a va bucura de un ten neted.
Inclusa in alimentatia zilnica, mierea ne ajuta sa fim mai energici, insa este un aliment deosebit de pretios, datorita calitatilor sale curative, prin care ne protejeaza impotriva afectiunilor si creste imunitatea organismului.