Pectina de mere este o fibra insolubila, prezenta in coaja merelor, care poate fi consumata sub forma de supliment alimentar. Studiile arata ca pectina aduce beneficii sanatatii organismului, iar prin consumarea unui supliment alimentar cu 20% pectina de mere, este posibila scaderea tumorilor de la nivelul colonului, dar si scaderea riscului de formare a acestor tumori.
Studiile de pe mayoclinic.com arata ca pectina de mere contribuie la scaderea nivelurilor de glicemie si colesterol. In combinatie cu celuloza, pectina din mere poata sa controleze si chiar sa scada lipoproteinele cu densitate mica si colesterolul rau. De asemenea, ajuta la sustinerea sanatatii sistemului digestiv, datorita continutului bogat in fibre si contribuie la imbunatatirea miscarilor colonului.
Datorita efectului detinut de pectina de mere, de a regla functiile colonului, ajuta la ameliorarea colitei si a colonului iritabil. De asemenea, contribuie la scaderea nivelului de colesterol si ajuta la mentinerea nivelului de glicemie si insulina in limite normale. Astfel, pectina sustine sanatatea persoanelor cu diabet, iar alimentele bogate in pectina ajuta la ameliorarea afectiunilor colonului.