contact bioo.ro
mobile cauta
meniu mobil
logo bioo
cos cumparaturi meniu sticky cos cumparaturi meniu sticky
cauta

Portocal Amar


Portocal Amar
Trimite link prin:   trimite sms SMS   trimite whatsapp WhatsApp

Portocalul amar, cu denumirea stiintifica Citrus aurantium, este utilizat in scop terapeutic si alimentar, fiind originar din China si Indochina. In compozitia fructelor de portocal amar se afla vitaminele C, B1, B2, E, P, PP si provitamina A. Gratie proprietatilor sale diuretice, depurative, stomahice si hepatoprotectoare, portocalul amar este utilizat pentru sprijinirea sanatatii organismului. Este util in ameliorarea avitaminozelor si in calmarea afectiunilor digestive, dar contribuie si la prevenirea hemoragiei interne.

Persoanele care se confrunta cu celulita sau obezitate pot beneficia de calitatile terapeutice ale portocalului amar. Totodata, sustine sanatatea aparatului respirator si amelioreaza gripa. Datorita continutului bogat in vitamine si saruri minerale, portocalul amar se remarca prin efecte antiscorbutice imediate, cat si prin efectul sau vitaminizant si remineralizant. De asemenea, favorizeaza cresterea rezistentei organismului la infectii si actioneaza ca un tonic asupra sistemului nervos central si asupra musculaturii.

Florile delicate ale portocalului amar sunt utilizate pentru a se obtine un ulei esential deosebit de apreciat in aromoterapie si in parfumerie.


Recomandari produse care contin Portocal Amar, promotii si informatii


- 25 %
reducere
Medicinas
SlimAFit

         246 Lei      185 Lei
9 bar
Crema Crystal Complex Venomin, Vita Crystal

                              91 Lei
Vita Crystal
Crystal Complex Venomin 100 cps

                              144 Lei
Telestore
Fitness Slim

TRANSPORT GRATUIT
                              249 Lei

Portocal Amar poate fi folosit ca adjuvant pentru: Ateroscleroza, Celulita, Constipatie, Diaree, Gripa, Guta, Hipertensiune arteriala, Infectii urinare, Obezitate, Tromboza,

Portocalul amar este un arbore extrem de bine cunoscut si este, de asemenea, condsierat a beneficia de efecte terapeutice de nepretuit. Initial, portocalul amar a aparut in China, ca apoi sa se raspandeasca in restul regiunilor lumii.
Portocalul amar a fost utilizat in cadrul medicinei traditionale pentru ameiorarea afectiunilor digestive, cum ar fi greata, constipatia sau indigestia.
In zilele de astazi, extractul de portocal amar, uleiul si suplimentele din cadrul acestuia sunt utilizate pentru ameliorarea arsurilor de la nivelul stomacului, congestie, scadere in greutate si pentru a ameliora anumite infectii de natura fungica.
Coaja de portocale amare a contribuit benefic la ameliorarea afectiunilor  digestive si la cateva alte conditii de sanatate. Aceasta reprezinta o sursa bogata de octopamina, alcaloizi, flavone, carotenoide si metiltiramina, actionand in mod pozitiv asupra organismului. 
Practicantii homeopati folosesc atat coaja, cat si floarea pentru a ameliora durerile de cap, indigestie, durere abdominala si hipertensiune arteriala.
Coaja de portocala amara este, de asemenea, utilizata pentru a imbunatati pofta de mancare si, in constrast surprinzator, este folosita pentru pierderea in greutate. 
Exista numeroase actiuni farmacologice pentru portocalul amar, astfel incat florile si frunzele acestuia au fost studiate pentru activitate anticanceroasa si ca antispasmotic, sedativ si tranchilizant. 
Cea mai recenta literatura se concentreaza asupra sigurantei si eficacitatii plantei in formulele suplimentelor alimentare pentru pierderea in greutate. 

Beneficiile de sanatate ale portocalului amar:

1. Sustine sanatatea pielii.
Unul dintre principalele avantaje ale portocalului amar sunt reprezentate de proprietatile astringente ale sale. Acesta are capacitatea de a indeparta excesul de sebum, ajutand la echilibrarea acestuia si la ameliorarea acneei. Dupa utilizarea unei formule ce prezinta in compozitia sa extract de portocal amar, pielea se simte echilibrata, reimprospatata si pregatita pentru hidratare.
Cojile de portocale amare ofera, de asemenea, beneficii antiinflamatorii, antibacteriene si antifungice, care fac din acestea extracte ideale pentru utilizarea lor de catre persoanele ce sunt predispune unui ten acneeic. 
In urma celor doua beneficii, portocalul amar ajuta la pastrarea pielii curate, usureaza iritarea si roseata, contribuind la refacerea leziunilor de la nivelul pielii. Aceste tipuri de proprietati fac, de asemenea, ca portocala amara sa reprezinte o alegere ideala impotriva infectiilor fungice. 
2. Este un adjuvant in cadrul procesului de pierdere in greutate.
In urma unui studiu efectuat pe parcursul a sase saptamani, publicat in "Cercetarile terapeutice curente", oamenii de stiinta au administrat portocale amare, cofeina si sunatoare catre un grup mic de oameni si placebo unui alt grup. Aceia carora li s-a administrat portocale amare, au inregistrat pierderi semnificative in greutate.
3. Sustine sanatatea sistemului digestiv.
Portocalul amar este recunoscut in cadrul medicinei traditionale chineze ca un ajutor al procesului digestiv. In primul rand, este cunoscut pentru a ajuta la pierderea in greutate, deoarece acesta suprima apetitul. 
In plus, portocalul amar va poate ajuta in situatia in care aveti stomacul deranjat. De asemenea, florile si uleiul obtinut din portocalul amar pot fi benefice in ameliorarea unor afectiuni gastro-intestinale. Acestea includ afectiuni precum diaree, constipatie, gaz intestinal si ulcere. De asemenea, portocalul amar poate fi util in afectiunile hepatice si ale vezicii biliare, ale rinichilor.
4. Portocalul amar poate fi un bun adjuvant pentru sistemul vascular.
Acesta este minunat pentru sistemul nostru vascular, deoarece ajuta la reglarea nivelului de grasime din sange si la scaderea celui de glucoza, in cazul persoanelor ce sufera de diabet. De asemenea, acesta energizeaza circulatia si are calitati de purificare a sangelui dumneavoastra. Portocalul amar poate ajuta persoanele care au un nivel scazut al tensiunii arteriale prin cresterea acesteia.
5. Ajuta la ameliorarea infectiilor de natura fungica de la nivelul organismului.
Un studiu mai vechi a testat utilizarea uleiului de portocal amar pentru infectii fungice. Acest studiu a aratat rezultate bune, practic toti cei care au inceput procesul au observat ca infectia lor a fost ameliorata in urma utilizarii acestui ulei, iar efectele secundare au fost minime. Uleiul de portocal amar a ajutat la reducerea iritatiilor de la nivelul pielii.
Cercetatorii studiului efectuat au concluzionat ca portocalul amar poate fi considerat o alternativa promitatoare de preveni dezvoltarea infectiilor fungice.
6. Echilibreaza nivelul de colesterol din sange.
Extractele de portocal amar pot ajuta la scaderea colesterolului rau din sange, contribuind astfel la prevenirea afectiunilor cardiovasculare. In plus, portocalul amar a demonstrat ca poate beneficia de efecte stimulatoare la nivelul vaselor de sange.

Alte utilizari ale portocalului amar:
- In aromaterapie, uleiul esential de portocal amar este utilizat pe piele si, in plus, este inhalat ca un analgezic;
- In alimente, poate fi utilizat ca agent de aromatizare;
- In cadrul medicinei asiatice, portocalul amar este utilizat, in principal, pentru tulburarile digestive;
- Uleiul obtinut din portocale amare poate fi utilizat in industria producatoare de cosmetice;
- Unuii oameni folosesc floarea portocalului amar si uleiul sau pentru eliminarea impuritatilor de la nivelul pielii, caderii parului, degeraturilor si ca tonic al corpului;
- Coaja de portocala amara este aplicata pe piele in cazul inflamatiei ploapelor si a mucoaselor. De asemenea, se utilizeaza pentru sangerarile din retina, epuizare, dureri de cap, musculare, articulare, vanatai sau inflamarea venelor;
- Beneficiaza de proprietati antibacteriene, antiinflamatorii si antifungice.


Spune-ti parerea despre Portocal Amar, adauga comentariu, contribuie la forum cu opinia ta


Nume (ex. Maria P. sau Pseudonim):


Mesaj (minim 20 de caractere):
Telefon (nu va fi publicat):


Mail (nu va fi publicat):


Nota:




oncoforte
Portocal Amar
Branduri cu produse ce contin Portocal Amar
Bioo.ro pe Facebook
Info Promotii
Stai la curent cu Promotiile bioo.ro

Adresa E-mail:


Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles