Pudra de roscove obtinuta prin macinarea pastailor de roscov sunt o sursa bogata de calciu, iar alaturi de acest mineral contin cantitati moderate de sodiu, fosfor, potasiu, fier, vitamine, mangan si folati. Se poate utiliza pentru a inlocui pudra de cacao in alimentatia copiilor si a bebelusilor, datorita faptului ca nu contine cofeina si detine proprietati antioxidante.
De un mare ajutor persoanelor care se confrunta cu tulburari ale tranzitului intestinal, datorita continutului de fibre ce ajuta la imbunatatirea digestiei, pudra de roscove este recomandata si persoanelor cu diabet, deoarece zaharurile sale se absorb lent si astfel ajuta la mentinerea unui nivel constant al glicemiei in organism. Fiind deosebit de hranitoare, aceasta pudra este considerata un aliment puternic energizant.
De asemenea, pudra de roscove dispune de o aroma placuta, ce combina gustul dintre cacao, cafea si caramel, iar specialistii recomandata utilizarea ei in calitate de inlocuitor al pudrei de cacao, deoarece este lipsita de substante ce stimuleaza sistemul nervos, precum cafeina, teina, si teobromina.