0
cos cumparaturi meniu sticky
meniu mobil

Cauta
contact rapid

Rodie


Rodie
Trimite link prin:   SMS   WhatsApp

Rodia este apreciata atat pentru gustul ei dulce acrisor, cat si pentru continutul bogat de taninuri, vitamina C, antociani si polifenoli. In Roma antica, Grecia si Persia, rodia era folosita pentru mentinerea fertilitatii si regenerarea organismului. In samburii unei rodii mari cu o greutate de circa 300 de grame se afla 120 de calorii. Datorita continutului sarac in calorii, poate fi consumata pe perioada curelor de slabire.

In compozitia rodiei se afla o cantitate mare de acizi grasi Omega 6, alaturi de vitamina E, calciu, magneziu, vitamina K, potasiu sau acid folic. In plus, rodia este o sursa bogata de fibre si punicalagin, care este un polifenol cu un puternic efect antioxidant. Este eficienta in scaderea nivelului de colesterol, stimuleaza imunitatea organismului si creste rezistenta acestuia la infectii.

Un studiu publicat in revista Clinical Nutrition arata ca substanta punicalagin din rodie contribuie la scaderea nivelului de colesterol si imbunatateste sanatatea persoanelor care sufera de ateroscleroza. Persoanele care au participat la acest studiu au consumat 30 ml de suc de rodie pe zi si cu toate ca sufereau de blocaje serioase la nivelul arterei carotide, au prezentat o scadere cu 12% a tensiunii arteriale si o diminuare de 30 de procente a placii aterosclerotice. La pacientii care nu au consumat suc de rodie, placa aterosclerotica a crescut cu 9%.

Potrivit unui studiu japonez efectuat la Universitatea din Saitama, rodia ajuta la combaterea depresiei, deoarece contine fito-compusi importanti pentru a stimula receptorii seretoninei si ai estrogenului. Acest studiu incurajeaza consumul de rodie de catre femeile aflate in perioada de menopauza, pentru a impiedica instalarea depresiei si pierderea de masa osoasa.

Alte studii arata ca pacientii cu diabet zaharat de tip II care au consumat suc de rodie, au prezentat o scadere a cantitatii lipidelor in sange. Tot mai multe studii arata multiplele beneficii conferite de consumul de rodie asupra organismului. Este o sursa bogata in nutrientii necesari unei sanatati optime si contribuie la prevenirea sau la ameliorarea afectiunilor.


Recomandari produse care contin Rodie , promotii si informatii


Bioelemente
Extracte Esentiale

                              89 Lei
- 10 %
Revidox
Ox by Revidox - Crema contur de ochi antirid

         99 Lei      89 Lei
- 41 %
Revidox
Revidox

         191 Lei      112 Lei
- 10 %
Revidox
Ox by revidox - Crema de fata antirid

         130 Lei      117 Lei
- 39 %
Actafarm
Movial Plus

         145 Lei      89 Lei
Specchiasol
Rodie Suc concentrat cu Seleniu

                              45 Lei
- 20 %
Bioelemente
Oncoforte

         299 Lei      239 Lei

Rodie poate fi folosit ca adjuvant pentru: Ateroscleroza, Boli cardiovasculare, Cancer, Colesterol ridicat, Depresia, Diabet, Hipertensiune arteriala, Infertilitate, Menopauza, Obezitate,

Rodie
Branduri cu produse ce contin Rodie
Bioo.ro pe Facebook
Info Promotii
Stai la curent cu Promotiile bioo.ro

Adresa E-mail: