Tamarin
Tamarinul este o planta originara din Africa, al carui fruct creste intr-o pastaie lunga si este utilizat pentru a se prepara diferite sosuri, bauturi sau deserturi. De asemenea, tamarinul este apreciat pentru calitatile sale terapeutice si este utilizat pentru a ameliora diferite afectiuni. In compozitia pulpei de tamarin se afla o cantitate importanta de tiamina, necesara unei functionari optime a sistemului nervos, a sistemului digestiv si a sistemului muscular.
Alte ingrediente importante aflate in compozitia tamarinului sunt potasiu (necesar pentru sistemului osos si sistemul cardiovascular), fier (care asigura o buna oxigenare a tesuturilor si a organismului) si vitamina C, care ii confera excelente proprietati antioxidante. Tamarinul este apreciat in calitate de eficient laxativ natural, motiv pentru care este recomandat persoanelor care se confrunta cu constipatie.
Exista studii care arata ca ajuta la reglarea tensiunii arteriale, a colesterolului si a nivelului de glicemie. In medicina traditionala ayuervedica este utilizat pentru a ameliora disconfortul resimtit la nivelul stomacului si pentru a reduce flatulentele. De asemenea, reduce febra si protejeaza impotriva racelii si a gripei, iar daca este aplicat pe piele, amelioreaza inflamatiile.
Persoanele care consuma tamarin vor prezenta un sistem osos mai puternic, deoarece ajuta la imbunatatirea in mod natural a aportului de magneziu. Prin continutul bogat in fier, este recomandat impotriva anemiei si mentine sanatatea dintilor si a gingiilor.
Recomandari produse care contin Tamarin, promotii si informatii
Tamarin poate fi folosit ca adjuvant pentru:
Anemie, Boli cardiovasculare, Colesterol ridicat, Constipatie, Hipertensiune arteriala, Imunitate scazuta,
Spune-ti parerea despre Tamarin, adauga comentariu, contribuie la forum cu opinia ta