Faina din seminte de canepa Naturala Canah
Continutul de fibra al Fainei din seminte de canepa Naturala de la Canah este de 40%, cel mai ridicat comparativ cu toate celelalte seminte de faina comerciale.
De mentionat faptul ca nici o alta sursa vegetala nu asigura o nutritie echilibrata de proteine cu toti animoacizii esentiali intr-un raport favorabil digestiei precum Faina din seminte de canepa Naturala Canah.
De fapt, doua-treimi din semintele decorticate contin acesti nutrienti esentiali, iar o samanta decorticata este cu 40% mai nutritiva decat o samanta de canepa intreaga. In momentul in care coaja este indepartata, procentul de nutrienti esentiali creste. Astfel continutul de proteine creste cu 8% (ajungand la mai mult de 30%), si continutul total de grasime creste cu 17% (ajungand la mai mult de 42%). Raportul de acizi grasi esentiali ramane insa acelasi.
Faina din seminte de canepa Naturala Canah contine ambele tipuri de proteine: proteine structurale si proteine biologic active.
Proteinele structurale din Faina din seminte de canepa Naturala Canah includ astfel colagenul, creatina si fibrogenul, acestea fiind constituentii principali ai oaselor, pielii, parului, ligamentelor.
Proteinele biologic active din Faina din seminte de canepa Naturala Canah sunt mai ales globulinele, acestea includ hormonii, hemoglobina, anticorpii (imunoglobulinele) si enzimele. De aceea produsele pe baza de seminte de canepa ajuta la intarirea sistemului imunitar, reglarea metabolismului si ofera un plus de energie organsimului.
Faina din seminte de canepa Naturala Canah contine un procent mare de fibre alimentare - 30%, care ajuta mentinerea unui tranzit intestinal optim.
Dintre aceste fibre, 65% este o proteina usor de digerat, edestina, ceea ce face ca semintele de canepa sa fie un aliment ideal pentru vegetarieni, inlocuind cu succes lipsa proteinelor de origine animala.
Microelementele prezente în Faina din seminte de canepa Naturala Canah includ calciu, potasiu, fosfor, magneziu, beneficiile acestor minerale sunt recunoscute atat in medicina naturista dar si cea alopata.
Faina din seminte de canepa Naturala Canah reprezinta o sursa bogata in vitamina E (buna pentru sistemul nervos) si conţine acizi graşi esenţiali: Omega 9, iar Omega 6 şi Omega 3 în raportul optim de 3:1, ce ajuta la mentinerea vaselor de sange curate si la reglarea metabolismului lipidic si glucidic, prevenind aparitia bolilor cardiovasculare si a diabetului zaharat.
Faina ecologica de canepa de la Canah nu contine gluten si constituie o sursa bogata de substante nutritive datorita continutului ridicat de peste 29% proteina completa cu toti aminoacizii esentiali.
Continutul de fibra al fainii de canepa este mai mare de 50%, depasind continutul celorlalte tipuri de faina comerciala o recomanda ca fiind faina ideala pentru preparatele dvs..
Faina de canepa se foloseste in amestec cu alte tipuri de faina care contin gluten, in proportie de maxim 20%, in retele dumneavoastra preferate de paine, biscuiti, fursecuri sau prajituri.
A se pastra la frigider dupa desigilare.